Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lehet válogatni

Lehet válogatni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Érdemes a Mátra térségében nyaralni, programokat szervezni, ugyanis rengeteg szabadidős tevékenységgel várják a turistákat. A Gyöngyös-Mátra TDM felkészült a vendégeket fogadására, több helyszínen, többféle programot is tudnak ajánlani. A napos időben a legtöbben szabadtéri elfoglaltságot keresnek, így jó választás lehet a kisvonatozás, segway-ezés, és túrázás, Gyöngyösön pedig az állatkert és a múzeum is várja az érdeklődőket.

Várostérkép, programajánló. Többféle kiadvány is megtalálható a Tourinform irodában, ahol felkészülten várják a turistákat. Bár esős idő esetén is bőven akad látnivaló, napos időben azonban több program közül is választhatunk Gyöngyösön és a Mátrában is.

– A hatszáz kilométer karbantartott turistaút már magában is egy jó program lehet, főleg akkor, ha valaki ezt szeretné szisztematikusan bejárni, de jó idő esetén, vagyis ez félig-meddig jolly joker, az állatkert is egy nagyon kellemes program – mondta Benkő Béla, a TDM menedzsere.

Önmagában a túrázás is igazi kikapcsolódást nyújthat és a nyári erdő szépsége is magával ragadó. Útközben pedig akár egy-egy kilátónál, várnál is megállhatunk szétnézni.

– Jó program ilyenkor még a várlátogatások, megnézni esetleg a kékestetői kilátót, a galyatetői kilátót, meglátogatni a Mátrában található különböző földvárakat – tette hozzá Benkő Béla.

Mátrafüredre csoportosan ma is sokan érkeztek, ez a csapat Dunakesziről érkezett, akik most egy számukra új sportot fognak kipróbálni, méghozzá segway-jel fogják bejárni Mátrafüredet.

A csapat másik része terepjáróval indult útnak. Programból azonban városunkban sincs hiány, az állatokat kedvelőknek jó választás lehet az állatkert, hiszen itt biztosan mindenki talál magának kedvenc kisállatot.

Ha pedig túl nagy a hőség, a gyöngyösi strandon is felfrissíthetjük magunkat.


Tovább az archívumra