Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hármasikrek találkozója

Hármasikrek találkozója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Negyven hármasiker, vagyis százhúsz gyermek és családtagjaik vettek részt azon a találkozón, melyet Sástón rendeztek. A negyedik alkalommal létrehozott eseményre nem csak belföldről, hanem határon túlról is érkeztek családok. A rendezvény célja a tapasztalatcsere és a kapcsolatépítés volt.

Igazi látványosságban lehetett része annak, aki hétvégén Sástón járt, hiszen 120 ikergyermek érkezett a Mátrába. A nagyobbak gyalog jöttek, a kisebbeket pedig még babakocsival hozták a szülők az itt megrendezett hármasiker-találkozóra.

– Ez a negyedik találkozónk. Minden évben négy év óta úgy megrendezzük, hogy egyre többen vagyunk. A célunk az, hogy minél többen megismerjük egymást, tapasztalatokat cseréljünk, az egymás segítése. A mai napon például lesz élő vásár is, ahol a kicsi kinőtt ruhákat megkapják a nagyobbak, szórakoztatás és leginkább az együttlét – fogalmazott az esemény szervezője, Templ Judit.

Határon túlról és az ország távolabbi pontjairól is érkeztek családok, akiknek hozzá kell szokniuk, hogy az emberek néha viccesen, vagy furcsán reagálnak arra, ha megjelennek valahol.

– Székesfehérváron tizenkét év után voltak hármasikrek és hát ugye mindenki odajött, nem tudtam úgy sétálni az utcán, hogy ne állítsanak meg. És hát mindenféle hülye kérdéseket tettek fel, hogy az enyémek-e, hogy igaziak-e, hogy élők-e, hogy csak az enyémek. Tehát nagyon furcsa kérdések, nem is tudtam mit válaszoljak rájuk – mesélte Király Enikő.

A legfiatalabb hármasikrek alig néhány hónaposak, a legidősebbek pedig 15 évesek voltak, akik arról számoltak be, megszokták már, hogy sokan különösnek találják őket és hogy erős a kötődés hármuk között.

A hármasikres családok egyik legnagyobb nehézsége a mindennapi élet megszervezése, ehhez szinte minden esetben szükség van a nagyszülők segítségére is, amit az ikertalálkozón is igénybe vettek.


Tovább az archívumra