Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét Valaska József az erőmű elnöke

Ismét Valaska József az erőmű elnöke

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét dr.Valaska József a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Erről tegnap rendkívüli közgyűlésen döntöttek a Zrt-nél. Az RWE Power AG által az igazgatóságba delegált Bernhard Lüschper, e tisztségről lemondott, így helyére a közgyűlés augusztus 11-től dr.Valaska Józsefet választotta meg.

15 hónap után újra Valaska József ül az elnöki székben a Mátrai Erőmű Zrt-nél. A közgyűlés augusztus 10-én döntött úgy, hogy ismét a régi vezetőt bízzák meg ezzel a pozícióval. Valaska József 1995-től 2015. május 8-ig, 20 éven keresztül töltötte be az igazgatósági elnök posztot, tavaly november 1-én nyugdíjba vonult. A társaságtól nem távolodott el, tanácsadóként közreműködött. Az RWE tulajdonos csoport átalakulásával azonban, augusztus 11-től a közgyűlés ismét elnökké választotta.

A hálózatok és az erőművek külön csoportba kerültek. Az ELMÜ és az ÉMÁSZ az RWE Innogy-hoz került, így átalakul az irányítási struktúra, megszűnik az RWE Hungária. Ez volt az egyik oka annak, hogy a közgyűlés visszahívta az erőművi vonal elnöki posztjára – mondta el Valaska József, aki szerint többet kell foglalkozni az áramtermeléssel is.

A legfontosabb a megújuló energia területének növelése, mert a hagyományos szénalapú áramtermelés nem tud fenn maradni – vélekedett.

A jövőbeni teendők között említette, hogy a 16 MW-os fotovoltaikus kapacitást 2 éven belül 60 MW-ra szeretné növelni, ami jelentősen növelné az árbevételeket is. Ugyanis az elmúlt 2-3 év alatt, 100 milliárdról 70 milliárdra, azaz 30 százalékkal csökkent az árbevétel, így szeretné ezt újra feltornázni.


Tovább az archívumra