Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az egyik országos napilap internetes portálján jelent meg pénteken az a hír, miszerint Lőrinciben az egyik politikust, a lap információi szerint Víg Zoltán polgármestert, hivatali visszaélés miatt, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség

Az egyik országos napilap internetes portálján jelent meg pénteken az a hír, miszerint Lőrinciben az egyik politikust, a lap információi szerint Víg Zoltán polgármestert, hivatali visszaélés miatt, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ügyben érintett politikusok azt elismerik, hogy valóban történtek rendőrségi meghallgatások, de neveket egyelőre senki sem mond.

A lap szerint Jánosi László, a Fidesz helyi elnöke tett feljelentést azzal az indokkal, hogy a polgármester elvonta a testület több hatáskörét, amivel csaknem 45 millió forintos kárt okozott. A politikus megkeresésünkre elmondta, ő is a lapokból értesült arról, hogy a polgármester a gyanúsított, de ahogy fogalmazott, nem lepte meg a városvezető ellen indult eljárás, hiszen közel másfél éve folynak nyomozások az önkormányzat különböző ügyei miatt.

Víg Zoltán elismerte, valóban folynak vizsgálatok a két ellenzéki politikus, Jánosi László és Kelemen Attila feljelentései miatt, azt azonban nem erősítette meg, hogy őt gyanúsítottként hallgatták ki. Szerinte egy olyan rágalomhadjárat indult ellene, amivel szemben nem tud védekezni.

Az ügyben tanúként már több képviselőt is kihallgattak, azt azonban a rendőrségtől sem sikerült megtudnunk, hogy ki a gyanúsított.

Ha az ügyészség megalapozottnak találja a rendőrségi vizsgálat eredményét, vádat emel, és ezt követően kerülhet a bíróság elé a lőrinci politikus ügye.

Nagy Dóra


Az Aktuális napi hírei (2009-03-30 )

Tovább az archívumra