Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az országban több, mint 50 város, köztük Gyöngyös is csatlakozott a Föld órája kezdeményezéshez.

Az országban több, mint 50 város, köztük Gyöngyös is csatlakozott a Föld órája kezdeményezéshez.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szervezők célja a figyelemfelkeltés, a Föld természetes állapotának minél további megőrzése volt, melyhez a díszkivilágítások lekapcsolásával járultak hozzá.

Kapcsold le a villanyt a Föld óráján! Így hirdették hosszú heteken keresztül a harmadik Föld órája mozgalmat világszerte. Ez az egyik legnagyobb klímavédelmi akció. Március 28-án este közel egy milliárd ember kapcsolta le a villanyt, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire. 2007-ben indult a kezdeményezés Ausztráliából, akkor 2 millióan kapcsolták le a villanyt egy órára.

Országosan nem mutatkozott különösebb energiacsökkenés. Bár Gyöngyösön többen a fő téri világítás lekapcsolására vártak, mint kiderült, a kezdeményezés a díszkivilágítás leoltásában mutatkozott meg – tudtuk meg Dr Szemes Paulától.

Ha teljes sötétségbe nem is borultak az akcióhoz csatlakozó városok, a visszajelzések alapján úgy tűnik, az akció sikeres volt, mert részben a gazdasági válság miatt, de egyre többet takarékoskodnak az emberek.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-03-30 )

Tovább az archívumra