Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkeztek a tankönyvek

Megérkeztek a tankönyvek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már megérkeztek a tankönyvek a gyöngyösi általános iskolákba. A legtöbb helyen a tanárok már osztályok szerint szét is válogatták azokat. Egy hét múlva kezdődik az iskola, így az új tankönyvek hamarosan a gyerekekhez kerülnek és a mindennapok részévé válnak.

Válogatják és csoportosítják a tankönyveket a tanárok és a diákok a Kálváriaparti Általános Iskolában. A tankönyvek már a Felsővárosi Általános Iskolába is megérkeztek és minden készen áll a tanévkezdésre.

– Idén már 4 évfolyamon adunk minden tanuló számára ingyenesen tartós tankönyvet, a felső tagozatban pedig rászorultsági alapon kapják meg az ingyenes tankönyveket a gyerekek. A rászorultságukat az önkormányzat határozza meg, a sajátos nevelési igényű tanulók, a 3 vagy több gyermekesek, a gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, illetve a tartós betegségben szenvedőknek adhatunk ingyenesen tankönyvet – sorolta Horváth Zoltánné, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

A Felsővárosi Általános Iskolában idén összesen körülbelül 250 alsó tagozatos, és rászorultsági alapon közel 100 felsős kapja ingyen a tankönyvet. Egy hetedikes tankönyvcsomag egyébként 15.000 forintba kerül. A tankönyvosztásra a többi gyöngyösi intézményhez hasonlóan a Felsővárosi Általános Iskolában is hamarosan sor kerül.

– Mi már a jövő héten a kollégáknak átadjuk a könyveket és a tanévnyitó, ami szerdán délután 5 órakor fog kezdődni az intézményben. A tanévnyitót követően a tantermekben megkapják az osztályfőnököktől a tankönyveket – mondta el Kelemenné Jankovits Mária, a Felsővárosi Általános Iskola tankönyvfelelőse.

Minden tanárnak megvannak azok a könyvek, amikből szeret tanítani. Ám néha kénytelenek kompromisszumot kötni a rendelés leadásakor.

– Korlátozottak a lehetőségek, mert a KELLO felületén találhatók a könyvek, amikből ők választhatnak. Ez sajnos nem mindig passzol. Van már olyan, amit megszoktak és szeretnének használni, de nem találják ott. Igyekszünk helyette hasonló jót választani – említette Horváth Zoltánné.

Bár idén is több, mint egy fél éves munka előzte meg a tankönyvrendeléseket, van még mit korrigálni. Egyes tankönyvekből ugyanis többet, másokból pedig kevesebbet küldtek. A gyerekek azonban ebből semmit nem fognak észlelni, a hiányzó példányok ugyanis még az iskolakezdés előtt megérkeznek.


Tovább az archívumra