Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véradók a tánctéren

Véradók a tánctéren

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Orvosi rendelővé változott két napra Gyöngyös legnagyobb szórakozóhelye. A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén már két napos Retro Véradásra várnak mindenkit, céljuk pedig, hogy minél több első véradót köszöntsenek. A véradáson a Magyar Vöröskereszt területi szervezete együttműködési megállapodást kötött a Városi Diáktanáccsal, amelynek fő eleme a szeptemberben induló középiskolák közötti Véradó verseny.

Hazai és helyi zenekarok, támogató cégek képviselői, olimpikon és szervezők. Kicsit más megvilágításba helyezve töltötték meg napközben az egyik helyi szórakozóhelyet. Djk és bulizó fiatalok helyett ma és holnap egészségügyi dolgozók és önkéntesek vették birtokukba a táncteret, hogy egy jó ügy mellé álljanak, és szuperhősökké váljanak.

Sárosi Ádám most harmadik alkalommal adott vért, de most először ilyen különleges körülmények között. A retro véradás célja, hogy minél több fiatal és első véradó tapasztalja meg, milyen érzés ilyen módon életet menteni.

– Száznegyven fölött volt annak a tavalyi napnak az eredménye, amit elértünk. Nem számítottunk ekkora sikerre, és ezért is kellett ebben az évben két napra tennünk – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt helyi vezetője.

A sokszoros véradók átlag életkora egyre magasabb, ezért is van szükség az utánpótlásra, vagyis a fiatalokra – tette hozzá Gortva József, a szervezet megyei elnöke.

Idén a véradás házigazdája Csordás Tibor, a korábbi Fiesta együttes énekese, aki szerint a fiatalok jobban félnek a tűtől, mint kellene, ezért mindenkit arra buzdít, hogy szuperhőssé váljon.

A fiatalok buzdítása érdekében a vöröskereszt területi szerve együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyös Városi Diáktanáccsal, amelynek fő eleme a hamarosan induló középiskolák közötti véradó verseny.

– A jövő tanévben tartandó véradó versenyt, aminek a neve GYVérDT, nagyon kreatívan, gyakorlatilag ezt megszervezi nekünk, támogatja, díjazza is – foglalta össze Spisák Bence, a tanács elnöke.

A Vöröskereszt területi szerve vándordíjjal jutalmazza majd a legtöbb fiatalt bevonó középiskolát. Vért adni csütörtökön is lehet, a retro élményt pedig többek között csapolt sör és sült kolbász biztosítja az önkénteseknek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság