Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vádemelés a drogos sofőr ellen

Vádemelés a drogos sofőr ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki tavaly novemberben közúti balesetet okozott a karácsondi úton. Az eset során három személy elhunyt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlottal szemben börtönbüntetést, a járművezetéstől határozott időre eltiltást és 1 millió forintot is meghaladó bűnügyi költség megfizetését szabott ki az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Biztos sokan emlékeznek a tavaly novemberben történt súlyos balesetre a karácsondi úton. A tragikus kimenetelű eset kapcsán az Egri Ügyészség most vádat emelt.

– A vádlott a tavalyi év novemberében, az esti órákban Karácsond felől közlekedett személygépkocsijával Gyöngyös irányába úgy, hogy elindulás előtt, kábítószernek minősülő pentedront, illetve CHC néven ismert, új pszichoaktív anyagot fogyasztott. E szerektől bódult állapotba került, és a megengedett 50 km helyett 95-110 km/óra sebességgel hajtva, egy kanyarban átsodródott a baloldali forgalmi sávba, ahol járművével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek – ismertette dr. Holló Szabolcs, az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

A balesetben a vétlen sofőr a helyszínen, két utasa a kórházba szállítást követően hunyt el. A negyedik utas életveszélyes sérüléseket szenvedett és a maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki – tájékoztatott Holló Szabolcs.

A vétkes sofőr nem nyújtott segítséget, hanem két utasával egy közeli büfébe mentek ásványvizet vásárolni.

– A férfival szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség, több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva, arra téve indítványt, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsa el – sorolta a szóvivő.

Azt is indítványozták, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az eljárás során felmerült 1 millió forintot is meghaladó bűnügyi költség viselésére.


Tovább az archívumra