Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új parkolók a Lokodi úton

Új parkolók a Lokodi úton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Parkolókat alakítanak ki a Lokodi úton a társasházak lakóinak. A 11 parkoló létrehozásával régi probléma oldódik meg, ugyanis a szűk utcában parkoló autók akadályozták a hulladékszállító autót a közlekedésben.

Már kimarkolták az úttest park felőli oldalán a leendő parkolók helyét. Hely hiányában, itt a zöld területen kezdték meg 11 gyeprácsos parkoló kialakítását.

Eddig a lakók a társasházak előtt, az úttesten tudtak csak megállni, de ezzel akadályozták az itt közlekedést, leginkább a nagy hulladékszállító gépkocsi nem fért el – mondta el Molnár József beruházási főelőadó, ezért is kellett megoldást találni.

Más lehetőség nincs, csak a zöldterület rovására tudnak parkolóhelyeket kialakítani – tette hozzá a szakember. A társasházak közös képviselője viszont félti a park fáit, mivel a gyökerek sérülnek a munkálatok során. Molnár Józseftől megtudtuk, hogy a gépi munkák megkezdése előtt az önkormányzat zöldterületekért felelős munkatársa jóváhagyta a ferdeparkolók helyét.

A munkálatokkal szeptember első hetére elkészülnek, akkortól az autósok használhatják is az új parkolókat. A tervek szerint a jövő évben folytatódik a Lokodi és az Ifjúság úton a parkolók építése.


Tovább az archívumra