Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzifa-támogatás

Tűzifa-támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 330, szociálisan rászoruló család részesül a Gyöngyösi Önkormányzat tüzelőanyag támogatásában az idei évben. A grémium jóváhagyta az ehhez szükséges 8 millió forintos keretösszeget. A családonkénti 8 mázsa darabolt tűzifát várhatóan novembertől kezdik szétosztani. A tűzifa beszállítóját pályázat útján választják majd ki.
Idén ismét házhoz szállítják majd a darabolt tűzifát a több mint 300 család számára. Ingatlanonként ez közel 25 ezer forintot jelent.

A támogatást október közepétől lehet majd igényelni.

– Gyöngyös város képviselő-testülete az augusztusi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy az idei évben is, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a költségvetésének a terhére 8 millió forint összegben tüzelőanyag-támogatást fog nyújtani az arra szociálisan rászoruló családok részére. Fontos, hogy a családok ezt a támogatást majd a fűtési idényben igényelhetik, ami azt jelenti, hogy október 15-e után lesznek a kérelemnyomtatványok elérhetőek – mondta el dr. Hetzmann Szabina igazgatóhelyettes.

– Felhívást fog közzétenni az önkormányzat a jövő hét folyamán arra vonatkozóan, hogy ki az a környékbeli vállalkozó, akivel szerződhetne az önkormányzat ennek a tüzelőanyag-támogatásnak a beszerzésére, elsősorban a tűzifa vonatkozásában. Vegyes tűzifáról van szó, fűtőértékének megfelelően jó minőségű tűzifát keres az önkormányzat – fűzte hozzá.

Az adomány annak a tűzifával fűtő szociálisan rászoruló kérelmezőnek állapítható meg, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg, család esetében a 37.050 forintot, idős pár, vagy gyermekét egyedül nevelő esetén 42.750 forintot, egyedül élő idős személy esetén pedig 62.700 forintot.


Tovább az archívumra