Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Prémium minőség a nagyrédei szőlőkben

Prémium minőség a nagyrédei szőlőkben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Prémium minőségű a szőlő a Mátrai Borvidék Nagyrédei Hegyközségében. A termés minőségével és mennyiségével elégedettek a gazdák, a felvásárlási árakat viszont nagyon alacsonynak tartják.

Már a Muscat Ottonelt szedik az augusztusi 30 fokban Nagyrédén. A Mátrai Borvidék hegyközségében augusztus 11-én kezdték a szüretet, a jó időnek köszönhetően jól haladnak a korai fajták betakarításával.

A 120-200 mm-es eső némi rothadást okozott a szőlőnél, de a szeles, napos idő hatására a rothadt szemek kiszáradtak és bemazsolásodtak, nagyon jók a gyümölcs paraméterei – mondta el Csernyik István hegybíró.

A rizlingszilvánit 17,5 mustfokkal szedték, a Muscat Ottonelnél 15 és 17 között van a cukorfok. Mennyiséget illetően, 140 és 170 mázsa a termés hektáronként. Az árakkal viszont már nem elégedettek a gazdák.
A hegybíró szerint 100 forint feletti árak lennének a reálisak. Szeptember végére a fehér fajták betakarítását befejezik – mondta Csernyik István, aki szerint az idén érdemes kinn hagyni egyes fajtákat késői szüretelésre.


Tovább az archívumra