Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Épülhet a bemelegítőcsarnok

Épülhet a bemelegítőcsarnok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szeptemberben meg is kezdődhet a romos épületek bontása a volt honvédségi laktanya területén, ahol a tervek szerint új bemelegítőcsarnok épül a Dr.Fejes András Sportcsarnok szomszédságában. A gyöngyösi képviselő-testület a tervezett új sportcsarnok területének előkészítéséről rendkívüli ülésen döntött augusztusban.

Ezeknek az épületeknek a bontásával kell kezdeni a munkálatokat – mutatja a főépítész Németi László, a helyszín bejárásakor. A Dr.Fejes András Sportcsarnok szomszédságába tervezett új csarnok építéséhez 3 épületet is le kell bontani a volt Táncsics Mihály honvédségi laktanyában. A képviselők augusztusban döntöttek a bemelegítőcsarnok területének előkészítéséről, a bontást a tervek szerint már szeptemberben el is kezdik, és folyamatban van a 2 épület kiviteli tervének készítése.

A támogatást a Gyöngyösi Atlétikai Klub és a Gyöngyösi Kézilabda Klub nyerte, így ők az építtetők, az üzemeltető pedig az önkormányzat nevében, a Sportfólió Kft. lesz – tette hozzá Németi László. A tervek szerint októberben már az építkezést is el lehet kezdeni. A beruházás költsége közel 350 millió Ft, ehhez önkormányzat pedig 90 millió Ft önerőt biztosít. Ez az építkezés a laktanya hasznosítás fontos momentuma – tudtuk meg a főépítésztől.

A meglévő utak felújítására és kialakítására is pályáztak, ahogy az egykori gyengélkedő épületének felújítására is, ezzel együtt lesz teljes a laktanya rehabilitációja. A bemelegítőcsarnoknak 2017 végére kell elkészülni.


Tovább az archívumra