Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szavazásra buzdítanak

Szavazásra buzdítanak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új szakaszba lépett a kormány népszavazási kampánya. A hirdetések központi üzenete: „Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel!” A kampányban nem csak hirdetésekkel találkozhatunk, hanem tájékoztató kiadványokkal is, amelyeket minden háztartásba eljuttatnak. A kormány álláspontja szerint egyedül a népszavazással lehet megakadályozni Brüsszel kényszerbetelepítésre vonatkozó terveit. A szavazólapokat már elkezdték nyomtatni.

Minden háztartásba eljuttatják a tájékoztató kiadványokat, nyomtatják a szavazólapokat. Új szakaszába lépett a kormány népszavazási kampánya- hangzott el a sajtótájékoztatón. A kormány álláspontja szerint csak népszavazással lehet megakadályozni a kényszerbetelepítést, amely rengeteg kockázattal jár.

– A kormány a népszavazásig hátralévő időszakban arra fogja felhívni a figyelmet, hogy az ellenőrizetlen bevándorlásnak és a brüsszeli kvótacsomagnak súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatai vannak – fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár.

A kampány új szakaszában a kormány minden információt megad a lakosságnak, hogy felelősen tudjon dönteni a kvótarendszer bevezetésének kérdésében.

– Leveleket fogunk kiküldeni, telefonálni fogunk, megkeressük a helyi vezetőket, kérjük a segítségüket, az utcán megjelenünk, ott mindenkit tájékoztatni szeretnénk, beszélgetni szeretnénk – fogalmazott Szabó Zsolt államtitkár.

A Fidesz megyei elnöke azt mondta: a kötelező betelepítéssel Magyarország, a megyék és a települések is rosszul járnának.

– Amennyiben a brüsszeli kvótacsomag az megvalósul, akkor az minden megyének és minden településnek egy nagyon komoly biztonsági kockázatot és egy nagyon komoly költséget jelent – mondta Nyitrai Zsolt.

Az ezzel kapcsolatos terheket pedig maguknak a településeknek kell vállalniuk- tette hozzá Nyitrai Zsolt. Horváth László megyei alelnök azt mondta: a népszavazás nem csak nemzeti ügy, hanem személyes felelősség is, már nem csak lakosok, hanem önkormányzatok is elutasították a betelepítési kényszert.

– Hogyha a folyamat így folytatódik Európa-szerte, és Magyarország sem tudna ellenállni, akkor a mai fiatalok nem fognak ráismerni arra az országra, amiben felnőttek – vélekedett.

A kormány képviselői arra kérik a lakosságot, hogy vegyenek részt a népszavazáson október másodikán, pártállástól függetlenül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság