Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megoldásra várnak

Megoldásra várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Patkányokkal és beázással küzdenek már régóta az egyik Lokodi úti társasház lakói. Az itt élők úgy érzik, szélmalomharcot vívnak, ugyanis problémáikat már több fórumon is jelezték, ám a helyzet változatlan hetek óta.

Már hetekkel ezelőtt kipakolták a polcokat ennek a Lokodi úti társasháznak a pincéjéből. A helyiség egy sarka megsüllyedt és a falak is vizesednek, dohosodnak. A társasház lakói azért keresték meg szerkesztőségünket, mert elmondásuk szerint hetek óta hiába jelzik a problémákat.

– Ígéretek azok mindig vannak. Először azt mondták, hogy egy hét, aztán 2-3, most legutóbb, mikor beszéltem velük, azt mondták, hogy még egy hetet kell várni, tehát nagyjából egy hónap sem elegendő arra, hogy megoldódjon egy fontos probléma, mondjuk ha csak a csatorna beázásról és a folyamatos süllyedésről beszélünk – fogalmazott az egyik lakó, Lantos Ferenc.

A lakóknak nem csak a beázással gyűlik meg a bajuk, hanem a rágcsálókkal is. A társasház előtti virágoskert tele van patkánylyukakkal. Lantos Ferenc azt mondja, nem ritka, hogy méretes példányokat látnak az utcában élők sötétedés után.

– A patkányokkal kapcsolatosan az önkormányzathoz is tettem bejelentést és a lakásszövetkezethez is, aki minket üzemeltet, de ők is csak azt mondták, hogy megpróbálják a szakembereket kihívni, de nem sok sikerrel. Csak hát, ha az ember nem is tesz hathatós lépést, nem is próbálja felderíteni, hogy mi az a megoldás, ami ténylegesen is végleges megoldást jelenthet erre a problémára, akkor ez így nem is fog működni – vélekedett.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a lakásszövetkezetet is. Telefonon kérdésünkre elmondták, a beázás okait a jövő hét folyamán kezdik el felmérni a szakemberek, a patkányirtást pedig a Városüzemeltetésnél, vagy a lakásszövetkezetnél lehet igényelni. A lakosság nem végezheti el azt, mivel a mérgeket megfelelő körültekintéssel lehet csak kihelyezni úgy, hogy ahhoz például gyerekek ne férhessenek hozzá.


Tovább az archívumra