Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkerülőút: nem az, aminek mondják

Elkerülőút: nem az, aminek mondják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Püspöki úton élők péntekre tervezet, a nyugati elkerülőút befejezéséért tartandó demonstrációjának hírére is reagált Horváth László Fórum című műsorunkban. A térség országgyűlési képviselője beszélt az október 2-ai népszavazásról is.

Lezárják a Püspöki utat pénteken délután 3 és 5 óra között az ott élők és demonstrációt tartanak. Így szeretnék felhívni a figyelmet arra, szükség van a közel 10 évvel ezelőtt elkezdett nyugati elkerülőút befejezésére, mert zavarja őket az utcájukon napi szinten áthaladó tehergépjármű forgalom. Horváth László országgyűlési képviselő Fórum című műsorunkban fejtette ki, a közel 1 milliárd forintból megépített útszakasz szinte semmilyen előírásnak nem felel meg ahhoz, hogy elkerülőútnak lehessen minősíteni.

– Keskenyebbre épült meg, nincs megfelelő felülete – tükre -, nincs meg a padkája és nincs megfelelő alap. Ha ebből elkerülő utat akarna valaki építeni, tehát egy olyan utat, amin teherforgalom is mehet, akkor most ezt az egész, egyébként tényleg szép és jó utat el kéne túrni – fogalmazott.

Mivel az útszakasz nem minősíthető elkerülőútnak, befejezéséhez az ilyen célokra fenntartott kormányzati támogatást sem lehet igényelni. Ráadásul az engedélyes tervek már 2010-ben lejártak. Az út befejezése tehát biztos nem fog 1-2 éven belül elkészülni.

A műsorban tárgyalt másik téma az október 2-i, a kvótarendszer elleni népszavazás volt.

– Franciaországban sorozatos utcai zavargások, terrortámadások, Németországban úgyszintén, Ausztriában úgyszintén, tőlünk délre úgyszintén. Egy olyan dologról beszélünk, ami az életünket, sőt a gyerekeink életét ilyen nagy mértékben fogja befolyásolni, akkor szerintem az egy rendben lévő dolog, hogy ebben egy népszavazás kapcsán véleményt lehet és szerintem kell is nyilvánítani – állította a Fidesz országgyűlési képviselője.

Maga a népszavazás nem dönt el mindent, ám egy nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak és az országgyűlésnek is – tette hozzá Horváth László.


Tovább az archívumra