Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útlezárással tiltakoztak

Útlezárással tiltakoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nap legforgalmasabb időszakában két órára teljesen elzárták a forgalom elől a Püspöki és a Deák Ferenc utcát az ott élők. A helyi lakosok megelégelték a házaik mellett elhaladó tehergépjármű forgalmat. A megmozdulással azt szeretnék elérni, hogy befejezzék a közel 10 évvel ezelőtt elkezdett nyugati elkerülőutat.

Rendőri biztosítással zárták le a helyiek délután a hét egyik legforgalmasabb időszakában, 3 és 5 óra között a Püspöki utat és a Deák Ferenc utcát. Az ott élők demonstráltak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a nyugati elkerülőút megépítésének szükségességére.

– Negyven tonnás bruttó súlyú kamionok közlekednek. Képtelenség pihenni, ablakot nyitni. MI már elkezdtünk egy aláírásgyűjtést, petíciót, országgyűlési képviselők megígérték, hogy segítenek – mondta az egyik lakó, Gáspár Mihály.

Ennek ellenére közel 10 éve nem történik semmi. Ráadásul egyes információk szerint a több mint 10 éve megkezdett, közel 1 milliárd forintos beruházás szinte semmilyen előírásnak nem felel meg.

– Ezeket a terveket valakinek el kellett készíteni, el kellett fogadni, ezt a kivitelezést valakinek engedélyezni kellett. Itt milliárdos beruházásról beszélünk, ami a városnak 200 millió forintba került – engedélyezés, kisajátítás, stb. Itt nagyon nagy összegről beszélünk, valaki ezt jóváhagyta, zöld utat adott neki. Hát én azt mondom, hogy ha ez nem elkerülő, márpedig ez ebben a formában nem az, akkor igenis keressék meg a felelősöket – követelte Besze Andrea, a körzet jobbikos önkormányzati képviselője.

Számos helyi képviselő vonult együtt a tömeggel és állt az ügy mellé politikai nézettől függetlenül.

– Azt hiszem, hogy mindannak van értelme, ami csak egy picit is előremozdítja ezt a városi érdeket. Nem véletlenül gyűjtöttünk mi is aláírásokat. Gondolom és remélem, hogy az lesz a vége, hogy meg fog épülni ez az út – jegyezte meg Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő (MSZP-DK-EGYÜTT).

A demonstrációra Hiesz György polgármester levélben reagált. Hangsúlyozta, mivel állami útról van szó, csak a központi költségvetés terhére lehetne befejezni az építést. A város részfeladatokat szívesen vállal, ám önerőből képtelen kigazdálkodni az ahhoz szükséges közel 1 milliárd forintos költséget.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság