Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kerékpárutak épülnek

Kerékpárutak épülnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2,5 milliárd forint értékben 49 kilométer kerékpárút épül Heves megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – jelentette be Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. A projekt keretében 9 önkormányzat részesült támogatásban. A térségben magas a kerékpáros forgalom, de emellett jelentős a kamionforgalom is. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá válhat a kerékpáros közlekedés.

49 kilométer hosszú kerékpárút épül megyénkben, mintegy 2,5 milliárd forint értékben – jelentette be a minap Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Adács önkormányzata közel 84 millió forintos támogatásban részesül – derült ki a sajtótájékoztatón.

– Adács községe is sikeresen pályázott, 83 millió 700 ezer forint értékben valósul meg a projektjük, itt 2.1 kilométernyi kerékpárút épül. Nagyon fontos, mert Adács és Gyöngyöshalász között épülő Apollo Gumigyár foglalkoztatottjai számára fog kerékpáros közlekedés megvalósulni – mondta Szabó Róbert.

Szintén nagyon fontos a Nagyrédén megvalósuló beruházás, itt mintegy 62 millió forintból épül kerékpárút – vélekedett az elnök, aki szerint a 900 méter kerékpárút Nagyréde legfőbb munkaadóinak a település szélén található szőlészeti és borászati, és egyéb üzemek megközelítését segíti.

A 2014-2020-as uniós ciklusban megépülő kerékpárutak jelentősen hozzájárulhatnak Heves megye gazdasági és turisztikai növekedéséhez – hangsúlyozta Szabó Róbert.


Tovább az archívumra