Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már működik a körforgalom

Már működik a körforgalom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már használhatják az autósok az új körforgalmat a Deák Ferenc és Dr. Harrer Ferenc utcánál. Ezzel párhuzamosan zajlanak a Jókai Mór és Alkotmány utca kereszteződésében a munkálatok, itt azonban még jövő héten történik meg az aszfaltozás. A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság beruházási főelőadója azt kéri a közlekedőktől, hogy óvatosan közelítsék meg a körforgalmakat, hiszen az új közlekedési helyzetet még mindenkinek szoknia kell.

A végső munkálatokat végzik a szakemberek a domb aljában lévő új körforgalomnál, amelyet még júliusban kezdtek építeni. Itt öt ütemben készült el az új körforgalom, így az autósoknak nem kellett a kereszteződést kikerülni, folyamatosan haladt eddig is a forgalom. Most azonban már a végső állapotában tudják használni a járművezetők és a gyalogosok is.

– A kivitelező megépítette a körforgalmi szigetet, a három darab gyalogátkelőhelyet, a járdakapcsolatok mindenhol ki vannak alakítva, igazából mozgássérülteknek is teljes mértékben ki van alakítva a járdakapcsolat, tehát lehet közlekedni kerekesszékkel is – mondta el Molnár József beruházási főelőadó.

Ezen kívül a gyalogátkelőknél elkészültek a felfestések és a közúti jelzőtáblákat is kihelyezték. Molnár József hozzátette: óvatosan és körültekintően közelítsék meg a körforgalmat, ugyanis az új helyzetet még mindenkinek szoknia kell.

Jelenleg is zajlik a munka a Jókai Mór és Alkotmány utca kereszteződésében, erre azonban már a kivitelezés kezdete óta nem közlekedhetnek az autósok.

– A kubatúrája az ki van alakítva, a sziget elkészült, a szegélyek elkészültek, a járdakapcsolatok elkészültek, jövő héten, hétfőn-kedden elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok, utána az útburkolati jelek festése, a táblák kihelyezése – mondta Molnár József.

Ezt a körforgalmat a tervek szerint jövő héten, csütörtökön adják át a forgalomnak. A kivitelezésre 48 millió forintot szánt az önkormányzat.


Tovább az archívumra