Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatásokról is döntöttek

Támogatásokról is döntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő három évben is ingyenesen biztosítja a gyöngyösi önkormányzat a városban élő csecsemőknek a rotavírus elleni oltást. Erről a szerdai képviselő-testületi ülésen született döntés, ahol több támogatásról is határoztak a képviselők.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a következő három évben is folytatja a rotavírus elleni ingyenes oltásprogramot. Első ízben a 2016. január 1. után született csecsemők kapták meg az ingyenes oltást, a tapasztalatok pedig kedvezőek: július 15-ig 109 gyöngyösi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermek született a városban, az ingyenes oltást augusztus 15-ig 89 gyermek számára igényelték a szülők.
A grémium úgy döntött, hogy mintegy 6 és fél millió forinttal járul hozzá a Felsővárosi Általános Iskola tornatermének tető- és padlófelújításához. A megszavazott összeget a Gyöngyösi Sportiskola Diák és Szabadidősport Egyesület TAO- pályázatainak önerejeként biztosítja az önkormányzat. A grémium kétszáz-kétszázezer forinttal támogatta a Mátra SE NB II-es sakkszakosztályát, valamint a Gyöngyösi Atlétikai Klubot a 2016-os junior országos ökölvívó bajnokság megrendezésében.

További támogatásokról is határoztak: a testület hárommillió forintos támogatást szavazott meg a Felsővárosi Római Katolikus Egyházközség részére. A támogatás nagyobb részét az Év Múzeuma címet elnyert kincstár működtetésére, míg kisebb részét a plébánia üzemeltetésére fordítja az egyházközség. A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány részére egymillió forintos támogatást hagytak jóvá a képviselők a rendtörténeti kiállítás bővítéséhez, a Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babamúzeum fejlesztéséhez 700 ezer forinttal járult hozzá a testület, a GYÖNGYÖK Huszár Lajos Éremtár és Herman Lipót Gyűjtemény bővítéséhez pedig közel egymillió forintot hagytak jóvá a képviselők.
A grémium úgy döntött, hogy az önkormányzat teljes munkaidőben foglalkoztasson olyan szakembert, aki a város óvodáiban az autizmussal élő gyermekek fejlesztésén dolgozik majd. A város óvodáiban a 2016/2017-es nevelési évben összesen tizenöt autista gyermek nevelését látják el. A kilenc tagóvodában egyébként szeptember 1-től óvodapszichológus is dolgozik.

A testület arról is határozott, hogy részt vesz az október 1-jén induló téli közfoglalkoztatási programban. Az újonnan induló közfoglalkoztatási program az előzetes tájékoztatás alapján 2017. február 28-ig fog tartani. Az önkormányzat ez idő alatt összesen 76 közmunkás foglalkoztatását tervezi.
Az Oktatási és Kulturális Bizottság külsős tagja, Fáczán Klaudia szeptember 20-i hatállyal lemondott bizottsági tagságáról. Helyét Lőrincz István vette át, aki a szerdai ülésen tette le az esküt a képviselő-testület előtt.


Tovább az archívumra