Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Autómentes nap

Autómentes nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az autómentes nap alkalmából környezettudatosságra nevelő, kreatív és sportos programok várták ma a gyerekeket Gyöngyös Fő terén, valamint a Móricz Zsigmond és a Mátyás Király utcákban. A rendezvényt a szervezők idén első alkalommal kapcsolták össze a Szüreti Futóversennyel, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt rajthoz álltak.

Gyerekzsivaj töltötte meg ma délelőtt a gyöngyösi Fő teret, valamint a Móricz Zsigmond és a Mátyás Király utcát. Az új helyszínen számos színes program várta az óvodásokat és a kisiskolásokat. Aszfaltrajzversennyel, buborék party-val, rolleres kresz pályával és környezetvédelemre nevelő játékokkal is készültek idén a szervezők.

– Jó lenne, ha ma sokan letennék az autójukat, és tényleg eljönnének akár a családdal, hiszen azért a legtöbbet a gyerekeknek szeretnénk nyújtani. Hoztunk egy öko szigetet, hiszen úgy gondoljuk, hogy az autó mentesség azért mégiscsak egy környezettudatos életre való nevelésnek az alapja, úgyhogy 4-5 játékkal öko gondolkodást tudnak nyerni a legkisebbek is, de azért ahogy ezt látjuk, jó az a felnőtteknek is – sorolta Nagy Róbert, a program szervezője.

A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat és a jelek szerint sokan már nem ezen az eseményen hallottak először a környezetvédelemről és a szelektív hulladékgyűjtésről.

A szervezők remélik, munka után a felnőttek is kilátogatnak a programokra.

– Az látszódik, hogy nehéz letetetni az autót az emberekkel, a felnőttekkel, viszont már azzal, hogy hamarabb álljon meg, menjen tömegközlekedéssel, váltson gyalogszerre, esetleg próbálja ki ezeket a modern járgányokat a belvárosi közlekedésben – mondta Nagy Róbert.

A két érintett útszakaszról a nap nagy részében kitiltották az autósokat, ugyanis délután a Szüreti Futónapon induló gyerekek, fiatalok és sportos felnőttek vették át a terepet.


Tovább az archívumra