Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Civil nap

Civil nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén több mint 20 civilszervezet, és több mint egy tucat előadó érkezett a Mátra Honvéd Kaszinóban megrendezett civil napra. Ez alkalommal rendhagyó módon a Kaszinó szabadtéri és beltéri helyiségeiben is voltak kiállítók, fellépők, foglalkozást tartó civilek.

Itt épp a napfoltokat és a Nap koronáját vizsgálják a civilnapra érkező érdeklődők, a gyöngyösi amatőr csillagászok segítségével. Kitelepülésük a Főtérre nem véletlen: a Mátra Honvéd Kaszinó hívta meg Gyöngyös és térsége civilszervezeteit egy közösségi napra. Az idei már a 13. volt a sorban.

Az egész napos rendezvény célja a kezdetektől ugyanaz: a város és a kistérség civilszervezetei itt kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, vagy akár az újabb tagok toborzására. Legyen szó akár veteránautósokról, akár önkéntes Vöröskeresztesekről, akár dalkörben éneklőkről.

Hagyományőrzők, gyermekvédők, csillagászok, néptáncosok, zenekarok, egyéni előadók, egészségmegőrzők, lelki támaszt nyújtók: a különböző civilszervezetek profiljaival lehetne még folytatni a sort. Sajnálatos módon azonban a jelentkezők száma elmaradt a korábbi évekétől – fogalmazott Mihalik József.


Tovább az archívumra