Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bővít a P&G

Bővít a P&G

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

200 millió dollárból bővíti és fejleszti Gyöngyösi és Csömöri gyárát a Procter & Gamble. A vezetőség ünnepélyes keretek között jelentette be a két beruházást. Az amerikai nagyvállalat ugyanis 25 éve van jelen Magyarországon.

Ünnepélyes keretek között emlékezett vissza a Magyarországon töltött negyed évszázadra, a kezdetekre és a cég életének fontosabb állomásaira a Procter & Gamble vezetősége a csömöri üzemében.

– A cég 25 évvel ezelőtt egy kis budapesti irodában, egy maroknyi emberrel kezdte meg magyarországi működését. Ma 25 ezer embert foglalkoztatunk az ország különböző pontjain létesített gyárainkban és irodáinkban – sorolta Geraldine Huse, a Procter & Gamble közép-európai régiójának vezérigazgatója.

Ma a magyar háztartások 90 százalékában jelen van minimum egy, a vállalat által gyártott termék – hangzott el a sajtótájékoztatón. A cég vezetősége pedig a jövőben is a fejlődésre törekszik.

– Büszke vagyok rá, hogy elmondhatom, ma Magyarországon található a világ legnagyobb női termékeket gyártó üzeme. Ma a Magyarországon gyártott termékek 5 kontinens több mint 50 országába jutnak el – részletezte Marek Busch, a Procter & Gamble – Hyginett Kft igazgatója.

Az amerikai nagyvállalat és Magyarország kormánya stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. Így a két fél a jövőben is közös célokért fog dolgozni. Szíjjártó Péter hangsúlyozta, Magyarországnak ma egy kihívásokkal teli időszakban kell bizonyítania. A gazdasági fejlődéshez pedig elengedhetetlen a külföldi üzleti kapcsolatok építése.

– Magyarország egy rendkívül nyitott gazdasággal rendelkező ország, világos, hogy a mi gazdaságunk teljesítményét a külső aspektusok rendkívüli mértékben meghatározzák. És ha le akarom egyszerűsíteni, akkor azt tudom mondani, hogy a mi gazdasági teljesítményünket nagyban meghatározza az, hogy tudunk-e exportálni és ide tudjuk-e vonzani a nagy külföldi vállalatok működő tőkéjét – fejtegette a miniszter.

A cég 2014-ben Gyöngyösön nyitotta meg második magyarországi gyárát. A ma több mint 150 főt foglalkoztató egység pedig egy fejlesztésnek hála hamarosan tovább bővülhet.

– Ennek az építése megkezdődött és a mi távlati reményünk az, hogy tovább fejlődik a gyár és valamikor majd 5-6 év távlatában egy több 100 fős, akár egy 7-800 főt is megközelíti a létszám – fogalmazott Hiesz György polgármester.

A vállalat a gyöngyösi és a csömöri telephelyét összesen 200 millió dollárból fejleszti, amivel 250 új munkahelyet teremtenek majd.


Tovább az archívumra