Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdasági ügyek

Gazdasági ügyek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy napirendi pont szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén. A grémium a hétvégi népszavazással kapcsolatos technikai döntéseket hozott, és több gazdasági kérdésről is tárgyalt.

Tíz újabb póttagot választott meg az október 2-i népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba a gyöngyösi képviselőtestület. A póttagok megválasztására a szavazás biztonságos lebonyolítása érdekében volt szükség. A póttagokra a jegyző mint a Helyi Választási Iroda vezetője tett javaslatot, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak.

A grémium gazdasági ügyekben is hozott döntéseket. Az egykori „Füszért telepen” működő vállalkozás bővítésével kapcsolatban a képviselők a társaság kérésére értékesítésre jelöltek ki önkormányzati területet, amelyen a cég – miután megvásárolta – az új csarnok megközelítéséhez szükséges utat építhet majd.

Ugyancsak területeket értékesít az önkormányzat az Északi-kálváriaparti lakóliget építésének folytatásához. Olyan területekről van szó, amelyek önmagukban alkalmatlanok lakóházak építésre, a szomszédos területekkel együtt azonban lehetővé tennék a lakópark építésének folytatását. A képviselők úgy döntöttek, hogy felajánlják az önkormányzati területeket a szomszédos telkeket tulajdonló vállalkozásnak megvásárlásra.

Az ipari parkban tervezett logisztikai központ létrehozását a rendezési terv módosításával segíti az önkormányzat, miután a testület úgy határozott, az érintett területeken a kereskedelmi, szolgáltató tevékenységet is engedélyezi. A logisztikai központot egy magyar tulajdonú vállalkozás építené fel, a szükséges telkeket az önkormányzat és a Gyöngyösi Ipari Park Kft. közösen értékesíti a cég számára.


Tovább az archívumra