Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kátyú van, pénz nincs

Kátyú van, pénz nincs

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nincs rá pénz – mégis nagy szükség lenne Mátrafüreden a Pálosvörösmarti út felújítására a Mátrafüredi részönkormányzat szerint. A vasúti átjáró már elkészült, ám az úton még mindig hatalmas gödrök veszélyeztetik az arra közlekedőket, a járdáról babakocsival, vagy kerekesszékkel szinte lehetetlen átkelni a túloldalra és az utcában élőket is zavarja az autók hangja. Faragó Tamás elnök most harmadik alkalommal kereste fel az illetékes minisztériumot, hogy javítsanak az út állapotán.

Könyékig be lehet nyúlni az egyik lyukba, amely Mátrafüreden, a Pálosvörösmarti úton tátong, veszélyeztetve ezzel az erre haladók biztonságát és zavarva az itt élőket, hiszen azt mondják: nagyon hangosak a járművek, ahogy belehajtanak a kátyúkba. Az út, amely összeköti Mátrafüredet Abasárral, már nagyon rossz állapotban van, ezért a részönkormányzat levélben fordult az illetékes minisztériumhoz.

– Sajnos az a válasz érkezett rá, hogy forráshiány miatt nem tudják megcsinálni, és már a megrendelést is a közút visszavonta. Most egy újabb, még egy levéllel fordultunk, erre válaszoltunk, hogy ezt nem igazán fogadjuk el, most egy újabb levéllel fordulok a minisztériumhoz – fogalmazott Faragó Tamás.

Az út állapota miatt a járdáról sem könnyű átkelni a másik oldalra, ugyanis 30-40 cm-es kátyú nehezíti a haladást, ezért a lakosok folyamatosan panaszkodnak a részönkormányzatnál. Faragó Tamás szerint azonban nem ez az út egyetlen hibája.

– A mátrafüredi útnak nem csak az a problémája, hogy ez kátyús, és nehéz rajta haladni, hanem az itt élőket egy borzasztó nagy zaj terheléssel sújtja, melyet minden nap el kell viselni, ez a bakkanó autóknak a zaja – tette hozzá.

Ezen az úton 24 tonnás járművek is járnak, így napról-napra romlik az út állapota. Faragó Tamás hozzátette: több autó is megrongálódott a kátyúk miatt, ezért minél hamarabb szükség lenne a javításra.


Tovább az archívumra