Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érvénytelen a népszavazás

Érvénytelen a népszavazás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 44 százalékos részvétel mellett az érvényesen szavazók több mint 98 százaléka szavazott nemmel a vasárnapi népszavazáson – ez derül ki az NVI adataiból. Az országban nem volt olyan megye, ahol a lakosok többsége elment volna szavazni, Heves megyében az itt élők 43,6 százaléka járult az urnák elé, több mint 105 ezren szavaztak nemmel, és mindössze 1675-en igennel a kötelező kényszerbetelepítésre. Mivel nem voksoltak elegen, a népszavazás érvénytelen.

Otthon maradt a többség, érvénytelen lett a népszavazás. Az NVI adatai szerint a magyarok közel 44 százaléka voksolt vasárnap, az érvényesen szavazók több mint 98 százaléka mondott nemet a kényszerbetelepítésre és Brüsszel döntésére. Gyöngyösön 30 szavazókörben várták a voksolókat reggel 6 és este 7 óra között, probléma, fennakadás sehol sem volt. Városunkban közel 10500-an voksoltak, a névjegyzékben lévő választópolgárok mintegy 43 százaléka. 640 érvénytelen szavazat mellett 141-en az igen választ ikszelték, míg nemet több mint 9800 lakos mondott a kényszerbetelepítésre.

Városunkban információink szerint délelőtt 10 óra és délután 3-4 óra körül mentek a legtöbben szavazni.

A többség azonban ettől függetlenül otthon maradt. A szavazók több mint 98 százaléka nemet mondott a feltett kérdésre.

Vasárnap este hét órakor szinte minden párt felszólalt az eredmények kapcsán, a kormánypárt sikerként könyvelte el a nemek arányát, az MSZP pedig azt, hogy a lakosság nagy része otthon maradt. Az eredmények tükrében Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást ígért, valamint a döntés határozott brüsszeli képviseletét.


Tovább az archívumra