Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teremavató

Teremavató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Terem- és emléktábla avatással emlékezett meg szombaton az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi campusa a közelmúltban elhunyt egykori oktatójáról, dr. Miller Györgyről. A professzor 40 évig tanított és kutatott a főiskolán, 2011-ben 68 évesen vonult nyugdíjba. Kedvenc előadótermét, a 2-es előadót mostantól fogva dr. Miller György teremnek nevezik.

Imádott tanítani és át is tudta adni a tudását. Tégla Zsolt, az egyik legkedvesebb tanítvány és kolléga emlékezett így meg az augusztusban elhunyt Miller György professzorról. Nem csak a saját generációjának volt kiemelkedő egyénisége, hanem a fiatalabbakat is inspirálta emberségével, a munkához való hozzáállásával. Az ünnepségre sokan eljöttek a pályatársak, kollégák, barátok és tanítványok közül. Az, hogy éppen ebben az előadóban jöttek össze az emlékezők, nem véletlen.

A campus tanács határozata értelmében mostantól fogva dr. Miller György nevét viseli a 2-es előadó. Ezt örökíti meg a professzor özvegye és Bujdosó Zoltán campusvezető által leleplezett emléktábla is, amelyért Miller György testvére, Miller Lajos operaénekes mondott köszönetet az egyetemnek. Miller György szellemi örökségét leginkább tanítványai hordozzák. Tégla Zsolt azt mondja, ő leginkább a lényeglátást tanulta meg a professzortól.

Bujdosó Zoltán szerint a terem- és emléktábla avatás egyfajta hagyomány elindítója is lehet. A jövőben szenátusi illetve campus tanácsi jóváhagyással újabb termeket is elnevezhetnek az iskola a kiemelkedő tanárairól.


Tovább az archívumra