Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A busz kereke…

A busz kereke…

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A busz forgalomból való kivonása, az abroncsok soron kívüli cseréje, és az összes autóbusz ellenőrzése. Ezeket kérte alvállalkozójától a Volánbusz Zrt., miután napvilágot látott egy fénykép az egyik jármű elkopott kerekéről és a gumiból kilátszó fémszálról. A szakemberek szerint ebben az esetben már életveszélyessé válik az utazás, így a vezetőségnek nem szabadott volna hagynia, hogy így közlekedjen az egyik járata.

Teljesen elkopott a gumi, olyannyira, hogy a fémszál is látszódik alóla. Ezeket a képeket egy felháborodott utas készítette Gyöngyösön, és tette közzé az egyik közösségi oldalon. A járatot a Volánbusz Zrt. egyik alvállalkozója üzemelteti. A cég szerint az autóbuszvezető naponta, mielőtt a járművel a telephelyről, garázsból elindul, köteles a kormány-, fék-, világító- és fényjelző berendezéseken kívül a gumiabroncsok állapotát is ellenőrizni.

Felkerestünk egy szakembert, akitől azt kérdeztük, milyen veszélyeket hordozhat magában az, ha egy gumi ennyire elkopik. Erdész Gábor szerint az ilyen mértékű elhasználódás már konkrétan életveszélyes.

Kerestük a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t, hogy megtudjuk, a sofőröknek valóban kötelessége-e ellenőrizni a busz állapotát, és a Volánbusz Zrt.-t is, de adásunkig egyik társaság sem válaszolt.

Az Indexnek azonban közleményben úgy reagáltak, hogy az alvállalkozók a társaság számára elfogadhatatlan eset után fordítsanak nagyobb figyelmet a közúti járműközlekedtetés szabályainak maradéktalan betartására. Továbbá közölték: a történtek után írásban kötelezték az alvállalkozókat a kérdéses autóbusz forgalomból történő azonnali kivonására, az abroncsok soron kívüli cseréjére, továbbá az összes autóbuszának ellenőrzésére és a szükséges további intézkedések megtételére. Azt írták: Az alvállalkozó ennek haladéktalanul eleget is tett.


Tovább az archívumra