Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A politikai és gazdasági kapcsolatteremtés volt a célja annak a delegációnak, amely Németországból érkezett hazánkba, és Gyöngyössel is megismerkedett

A politikai és gazdasági kapcsolatteremtés volt a célja annak a delegációnak, amely Németországból érkezett hazánkba, és Gyöngyössel is megismerkedett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közeljövőben az együttműködés további élénkülésére lehet számítani, és a német szakemberek szerint jövőre már a válság hatásai is enyhülni fognak.

A közel húszfős delegáció Észak-Rajna-Vesztfáliából érkezett, tagjai az ipar minden területét képviselték. Olyan üzletemberek, akik érdeklődnek Magyarország iránt, és most elsősorban kapcsolatteremtési szándékkal utaztak hazánkba.
Németország a legnagyobb befektető hazánkban. Jelenleg mintegy 5000 német cég működik Magyarországon, közülük több a gyöngyösi ipari parkban. Ezek közül kettővel a delegáció tagjai is megismerkedtek. A szoros kapcsolat hatására a gazdasági mutatók is együtt alakulnak, ezért hazánk számára is reményt keltő lehet a német ipar optimizmusa.
A delegáció tagjainak Fülöp László, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke bemutatta a közelmúltban alakult Gépipari Klasztert, Hiesz György polgármester pedig részletesen tájékoztatta a résztvevőket a város nyújtotta lehetőségekről.
A polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg is folynak tárgyalások egy német befektetővel, amely az ipari parkba települne, a jövőben pedig a kétoldalú kapcsolatok további erősödésére lehet számítani.
Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-04-24 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság