Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A politikai és gazdasági kapcsolatteremtés volt a célja annak a delegációnak, amely Németországból érkezett hazánkba, és Gyöngyössel is megismerkedett

A politikai és gazdasági kapcsolatteremtés volt a célja annak a delegációnak, amely Németországból érkezett hazánkba, és Gyöngyössel is megismerkedett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közeljövőben az együttműködés további élénkülésére lehet számítani, és a német szakemberek szerint jövőre már a válság hatásai is enyhülni fognak.

A közel húszfős delegáció Észak-Rajna-Vesztfáliából érkezett, tagjai az ipar minden területét képviselték. Olyan üzletemberek, akik érdeklődnek Magyarország iránt, és most elsősorban kapcsolatteremtési szándékkal utaztak hazánkba.
Németország a legnagyobb befektető hazánkban. Jelenleg mintegy 5000 német cég működik Magyarországon, közülük több a gyöngyösi ipari parkban. Ezek közül kettővel a delegáció tagjai is megismerkedtek. A szoros kapcsolat hatására a gazdasági mutatók is együtt alakulnak, ezért hazánk számára is reményt keltő lehet a német ipar optimizmusa.
A delegáció tagjainak Fülöp László, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke bemutatta a közelmúltban alakult Gépipari Klasztert, Hiesz György polgármester pedig részletesen tájékoztatta a résztvevőket a város nyújtotta lehetőségekről.
A polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg is folynak tárgyalások egy német befektetővel, amely az ipari parkba települne, a jövőben pedig a kétoldalú kapcsolatok további erősödésére lehet számítani.
Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-04-24 )

Tovább az archívumra