Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ezen a héten zajlott az ötödik Európai Védőoltási Hét, melynek célja a figyelemfelkeltés, és a védőoltások beadatásának fontossága volt

Ezen a héten zajlott az ötödik Európai Védőoltási Hét, melynek célja a figyelemfelkeltés, és a védőoltások beadatásának fontossága volt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tekintettel a hazai kedvező járványügyi helyzetre a célkitűzés is ezen eredmény megtartása volt.

A WHO Európai Regionális Irodája által negyedik alkalommal meghirdetett Európai Védőoltási Hét eseményeire 33 ország jelezte részvételét. A hét alapvető üzenete az, hogy minden gyermeknek szüksége és joga van a védoltásokra az életük védelme érdekében.
Magyarországon változatlanul a védőoltások jelentőségének hangsúlyozása és az életkorhoz kötött kötelező védőoltások átoltottságának magas arányú megőrzése a legfőbb cél.
A környező országokban viszont nem ez a helyzet, így egy nyaralás vagy kirándulás alkalmával könnyen összeszedhetik a fertőző betegségeket az oltatlanok. A hét legfontosabb eseménye a 15. országos védőoltási értekezlet volt, melyet Egerben rendeztek. Az ÁNTSZ további célja idén a közön kincsünk a gyermek kormányprogramban meghirdetett 2 éven aluli gyermekek pneumococcus elleni oltásainak szervezése és végrehajtása.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-04-24 )

Tovább az archívumra