Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késsel kényszeríttette mobiltelefonja átadására hasonló korú társát az a 13 éves gyöngyösi fiú, akit a rendőrség már legalább huszadik alkalommal kapott el

Késsel kényszeríttette mobiltelefonja átadására hasonló korú társát az a 13 éves gyöngyösi fiú, akit a rendőrség már legalább huszadik alkalommal kapott el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A még csak gyermekkorú bűnöző kora miatt nem büntethető. A rendőrség a szülők ellen, kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A napokban megint rabolt az a gyermekkorú bűnöző Gyöngyösön, aki a hatóságok előtt nem ismeretlen. A rendőrség szerint több, mint 20 alkalommal, hogy ilyen eszközökkel próbált különböző értéktárgyakat megszerezni. Lopott már idős néniktől táskát, tört fel autókat és hasonló korú gyerekeket is kirabolt már.
A fiú kora miatt nem büntethető, így csak gyermekvédelmi intézeti nevelést rendelhet el számára a hatóság, de az intézetből is rendszerint megszökik. Tassy Tibor hozzátette ilyen esetekben a szülőket is felelősségre vonják.
A gyermekkorú rabló kihallgatás közben másik három bűnesetet is bevallott, amit az elmúlt időszakban követett el, de hiába állították elő, kora miatt ismét csak tanúként hallgathatták ki. Ha betölti 14. életévét és ismételten rabolni és lopni támad kedve, akkor már komolyabb büntetésre is számíthat.
Hliva Éva

Az Aktuális napi hírei (2009-04-24 )

Tovább az archívumra