Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Panasznap

Panasznap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Helybe jön az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Tegnaptól, október 24-től, 3 héten keresztül Gyöngyösön is bárki személyesen leadhatja panaszbeadványát. Azokat a biztos kivizsgálja, illetve amennyiben az nem tartozik hatáskörébe, továbbítja azt illetékes hatóságnak.

Már kihelyezték a panaszládát a polgármesteri hivatal aulájában. A lakosok több mint 3 hétig beadványokon keresztül is panasszal élhetnek. A Bizottság az élet szinte minden területét érintő sérelmekkel foglalkozik.

– Az ügyeknek körülbelül a 60 százaléka az egészségügyi, a szociális és oktatási tárgyú panasz. Rendszeres panaszosaink évi több száz beadvány a büntetés végrehajtásban fogvatartottak, tehát a szabadságvesztés büntetésüket töltők, ezen kívül a jogszabálytervezetek véleményezésével foglalkozunk – sorolta Székely László, az alapvető jogok biztosa.

A hivatalhoz évente körülbelül 9000 bejelentés érkezik. Az alapvető jogok biztosa elmondta, a lakosok egyre nagyobb százaléka mer panaszt tenni abban az esetben, ha úgy érzi, sérelem érte.

– Ezeket mi felhozzuk a hivatalba és mintha ide érkezett volna elektronikus úton, vagy postai úton, megindul az eljárás. Vizsgálatot végzünk, amennyiben alapos a panasz és a hatáskörünkbe tartozik és majd egy jelentés formájában értesítést kap a panaszos – ismertette a biztos.

A lakosok kérhetik, hogy az Alapvető Jogok Bizottságának Hivatala anonim módon kezelje elérhetőségeiket. Ez esetben csak a hivatal fogja ismerni és felhasználni azokat. A panaszláda Gyöngyösön november 15-ig lesz megtalálható.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság