Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mindenszentek

Mindenszentek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyalogosakkal és autósokkal van tele a gyöngyösi temetők környéke. Sokan már túl vannak a temetőlátogatáson, ám vannak olyanok is, akik november elsejére, Mindenszentek napjára hagyják a gyertyagyújtást. A megnövekedett forgalom miatt a rendőrség fokozott figyelemre és türelemre inti az autósokat.

Tele vannak a parkolók, még az út mellett is nehezen találni helyet a város temetőinél. Az időjárás kegyes volt hétvégén, ezért sokan már felkeresték a temetőket, hogy gyertyákat és mécseseket gyújtsanak elhunyt szeretteik, hozzátartozóik, barátaik sírjánál.

Sok a gyalogos és sokan nézelődnek a virágárusoknál is. Vannak akik a koszorúkat, míg mások a vágott virágot, vagy a művirágot keresik ilyenkor.

Akik nem csak csendben, szűk családi körben szeretnének megemlékezni halottaikról, november 1-jén részt vehetnek a GYÖNGYÖK ünnepi műsorán és közös gyertyagyújtásán a Felsővárosi Temető ravatalozója előtt 15 órától. 16 órától pedig a Felsővárosi Plébánia tart ünnepi misét a Felsővárosi Temető kápolnájában.

A temetők november 1-jén este kilenc óráig tartanak nyitva. Gépjárművel csak azok hajthatnak be, akik rendelkeznek mozgáskorlátozott igazolvánnyal. Holnap 8-tól 12 óráig biztosítanak szabad bejárást autóval.

Gyöngyös temetőinél polgárőrök vigyáznak a rendre, a megemlékezőket ettől függetlenül arra kérik, a tömegben kiemelten figyeljenek értékeikre. Gyertyagyújtás közben például ne hagyják táskájukat felügyelet nélkül a sír mellett. Fontos az is, hogy ne maradjon táska, pénztárca, vagy mobiltelefon az autóban, mert könnyen lopás, vagy autófeltörés áldozataivá válhatunk. Amennyiben mégis megtörténik a baj, fontos, hogy azonnal értesítsük a rendőrséget.

A nagy forgalom miatt az elmúlt három nap alatt több baleset is volt térségünkben. Szombaton személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt az M3-as autópályán, Karácsond térségében és ugyanezen a napon személyautó és autóbusz karambolozott a Gyöngyös és Mátrafüred közötti útszakaszon.
A hosszú hétvége után sokan holnap délután indulnak el hazafelé. A megnövekedett forgalom miatt nőhet a menetidő és dugókra is lehet számítani. A rendőrség fokozott figyelemre és türelemre inti az autósokat, hogy a négy napos hétvége után mindenki épségben hazatérhessen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság