Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Negyven éves az óvoda

Negyven éves az óvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Fecske Úti Tagóvoda. Az elmúlt évekről, a tapasztalatokról, a kezdetekről a korábbi óvodavezetők tartottak élménybeszámolót, és egy 70-es, 80-as évekbeli kiállítással is készültek a dolgozók. Az elkövetkezendő napokban interaktív délelőttöt szerveznek majd a kicsiknek, ellátogatnak majd az egykori ovisok, és ajándékműsor is várja a gyerekeket.

1976 – ez az évszám különösen fontos a Fecske Úti Tagóvoda életében, ekkor nyílt ugyanis az intézmény a Kálváriaparton, Gyöngyösön. Az akkor 100 férőhelyes óvodában túljelentkezés volt. Az elmúlt 40 évről a volt óvodavezetők emlékeztek meg, köztük Bognár Jánosné, aki a kezdetekről beszélt, ugyanis ő volt az első óvodavezető az intézményben.

– Visszaemlékezve csak a miatt volt nehéz, mert nem tudtuk a gyerekeknek csak a töredékét felvenni, egyébként olyan lelkes olyan lelkes óvónők voltak. Volt két óvónő, akik nagyon nagy gyakorlattal rendelkeztek, akik nagyon segítették a fiatalokat, pályakezdőket. A dadus nénik pedig soha nem dolgoztak óvodában, mégis nagyon igyekeztek, hogy maximálisan kiszolgálják a szülőket – emlékezett dr. Bognár Jánosné, egykori óvodavezető.

Tőzsér Lajosné, a tagóvoda jelenlegi vezetője elmondta: különösen fontos ez az esemény a dolgozók életében is, és igyekeznek minden korábbi hagyományt tovább vinni.

– Reméljük, hogy méltóak vagyunk elődeink hagyatékát folytatni, hiszen itt a régi vezetők visszaemlékeztek az ő idejükben történtekről és beigazolódott, hogy több dolog van, több hagyományunk, rendezvényünk, aminek ők rakták le az alapjait, és ezt mi kicsit megújítva, de tovább folytatjuk – fogalmazott.

A múltidézést folytatva, egy 70-es, 80-as évekbeli kiállítással is készültek.

Hogy felnőtt korban, ki hova kerül, és hogyan érvényesül az életben, azt az óvodai neveltetés nagyban meghatározza – mondta pohárköszöntőjében Hiesz György polgármester.

– Ez a legszebb feladat, amikor egy családból kiszakítva, most már lassan 3 év alatti gyerekekkel elkezdve foglalkozni, az anyát, a szülőt pótolják itt a kollégák, és sokszor a családot is. Ez egy óriási dolog – mondta.

Az intézmény nagyon sokat fejlődött az évtizedek során, most azonban nagy vágyuk, hogy a déli szárnyat, a későbbiekben pedig a konyhát is felújítsák – emelte ki végül Tőzsér Lajosné.


Tovább az archívumra