Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látni és látszani

Látni és látszani

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolc ember vesztette életét a hosszú hétvégén az utakon és 225 személyi sérüléses közúti közlekedési balesetnél is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az őszi hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy az autósok nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Ezért az ORFK Baleset-megelőzési Bizottsága idén is meghirdette a „Látni és Látszani Plusz” kampányt.

Láthatósági mellényt és autóillatosítót kapnak azok, akiknél mindent rendben találnak a rendőrök a közúti ellenőrzés során. Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az október 15-e és december 10-e közti időszakra hirdette meg a „Látni és Látszani Plusz” kampányt. A szakemberek ilyenkor felhívják az autósok figyelmét arra, hogy ősszel és télen a csúszós utak és a lecsökkenő látótávolság okozza a legtöbb problémát.

– A tél beköszöntével az időjárási és látási viszonyok hirtelen megváltozhatnak, ami a közlekedőktől fokozott óvatosságot igényel. Ennek érdekében kérem, hogy készítsék fel a járműveiket télre, nézessék át a világítóberendezéseket, fontos, bár nem kötelező, hogy téli gumit használjanak a járműveiken. Ez azért fontos, mert a nyári gumi plusz 7 fok alatt elveszti a tapadását – mondta Luzsi István, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A közlekedésbiztonság javítását célzó kezdeményezés idén új elemekkel bővült.

– Ez a program idén azért Plusz elnevezéssel jelent meg, mert több optikus és több szakszerviz jelentkezett be a programba, és a járművek átvizsgálását is egy bővített körben végzik el. Valamint a jármű átvizsgálását követően, hogyha valamilyen alkatrészre szükség van ezen a programon keresztül plusz kedvezményekkel tudják ezt megtenni – részletezte.

Az országos közlekedésbiztonsági kampány keretében egyes szervizek és optikák díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményekkel várják az autósokat. A kampányhoz Gyöngyösön egy szerviz és három optikus csatlakozott.


Tovább az archívumra