Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új parkolók épülnek

Új parkolók épülnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hat helyszínen csaknem 50 új parkolóhely létesül Gyöngyösön. A képviselő-testület mintegy 35 millió forint értékben építtet új parkolókat, mivel egyre több a gépjármű és egyre kevesebb a parkolóhely a városban. Mivel a város már így is telített, az új parkolók zöld területen kerülnek kiépítésre. A város hat különböző helyszínén létesülő új parkolók december közepéig készülnek el.

Helyükre kerülnek a szegélykövek a Koháry István tornacsarnok közelében, itt hamarosan 15 gépjármű parkolhat. Több helyszínen épül új parkoló a városban, mivel a városban egyre több a gépjármű, és egyre kevesebb a szabad parkolóhely. A testület döntése értelmében mintegy 50 új parkolóhellyel bővül a város, 35 millió forint értékben.

– A 16. évi költségvetés elfogadásában a parkolási igények kielégítésére több mint hat helyen van konkrétan meghatározva, hogy gyeprácsos parkolókat kíván építtetni a testület, ezért utána elkezdtük terveztetéseket majd az engedélyeztetéseket – sorolta Molnár József beruházási főelőadó.

Majd a kivitelező kiválasztása után – szeptember közepén – neki is álltak a munkáknak. Mivel a város egyre telítettebb, zöld területeket kellett feláldozni az új parkolók kialakítása miatt.

– Mint ahogyan látjuk, a városban nagyon sok gépkocsi van, már egyszerűen nem tudnak hol parkolni, nyilván ennek kell valamilyen szinten területet biztosítani. Sajnos már odáig jutott a helyzet, hogy már nagyon sok helyen csak a zöld terület kárára tudunk parkolókat létesíteni – sorolta a szakember.

Egyes parkolókat még most építenek, de a Fecske utcában már elkészült, ezt már használhatják is a gépjármű tulajdonosok.

Ezeken kívül további parkolóhelyek létesülnek a Bajcsy Zsilinszky úton, a Hertelendy úti lakótelepnél, és a Városkert utcában is. Molnár József azt mondta: december közepére már az összes új parkolót használni lehet a városban.


Tovább az archívumra