Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ki jelentsen be?

Ki jelentsen be?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Veszélyes tendencia, hogy a városban megvalósuló fejlesztéseket egyes önkormányzati képviselők idő előtt jelentik be úgy, hogy annak előkészítésében nem vállaltak szerepet. Az Avar Hotel eladásának hivatalos bejelentése mellett erre az egyre gyakrabban előforduló jelenségre is kitért sajtótájékoztatójában Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A 2009-ben megindult szállodafejlesztések meghozták az eredményüket. A 2016-os év első fél évében közel 71 és félezer vendégéjszakával a 21. helyen végzett Gyöngyös a legnépszerűbb vidéki települések listáján. Emelte ki Hiesz György az Avar Szálló eladásáról szóló sajtótájékoztatóján. A Mátra pedig még előkelőbb helyre kerülhet a belföldi turizmusban, ha megvalósul egy újabb szállodafejlesztés.

– Október 13-án tárgyaltam egy befektetővel, az ezt követő testületi ülésen beszámoltam erről a tárgyalásról és jeleztem azt, hogy a befektetőnek szándéka van megvenni az Avar Hotelt, de csak abban az esetben, ha a hozzá tartozó területet is meg tudja venni a beépítési százaléka fejlesztés miatt. Hál’ Istennek most már múlt időben beszélhetünk róla, megtörtént az adás-vétel – fogalmazott a polgármester.

Az értékesítés híre már múlt héten napvilágot látott. Hiesz György szerint a részönkormányzat vezetőjének idő előtti nyilatkozata nagyon veszélyes manőver volt. Az ugyanis akár az üzlet meghiúsulásához is vezethetett volna. Ami pedig komoly anyagi veszteséget és sok év munkájának kudarcát is jelentette volna egyben. Az új szálloda ugyanis a jövőben magas szintű szolgáltatásokat nyújtana majd.

– Marad szálloda, legalább 4 csillagos, wellness- és konferencia turizmus irányába mozdul el és az Avar Szálló nevet, ami azt gondolom, hogy egy márkanév volt Magyarországon, azt igyekszik kihasználni. A városnak is rendkívül jó, hiszen a városban nincs olyan komoly szálloda, illetve az Opálon kívül nincs is szálloda, panziók vannak. Ez fontos Gyöngyösnek is, meg a mátrai turizmus szempontjából is – vélekedett Hiesz György.

A képviselő testület decemberben dönt a bővítéshez szükséges, fél hektáros telek eladásáról. Ezt követően elkészülhetnek az első látványtervek, melyeket a tulajdonos a nagyközönség előtt is bemutathat majd.


Tovább az archívumra