Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játékos tanulás

Játékos tanulás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium 2015-ben az első vidéki iskolaként kapta meg a Fáy András Alapítvány Mintaiskola elismerését. Az itt tanuló gyerekek azóta tréningeken játékos formában ismerkednek többek között a pénzügyekkel, a zsebpénz kezelésével, a karrier építéssel és az Európai Unióval.

Játékos feladattal gyakorolják a kockázatvállalást a jászárokszállási gyerekek a Deák Ferenc Gimnáziumban. A Fáy András Alapítvány mintaiskolájának tanulói rendszeresen részt vesznek ehhez hasonló, a pénzügyekkel és a takarékoskodással kapcsolatos tréningeken.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tájékozódjanak minden pénzügyi döntés előtt, olyan játékos pénzügyi döntés helyzetekbe kerülnek például a tréningeken, ahol kipróbálhatják azt, hogy milyen is tényleg a tudatos döntés. Emellett például egy olyan játékos gyakorlaton keresztül ismerkedhetnek meg a kockázatokkal, ahol különböző távolságokról tekegolyót tudnak gurítani és így érzik át a saját bőrükön azt, hogy mennyire kockáztatnak ők maguk, milyen a saját kockázatvállalási hajlandóságuk – mondta Rab Titanilla tréner.

A szülők legnagyobb örömére a foglalkozásokon olyan, a hétköznapokban is felmerülő gyakorlati kérdésekre is kitérnek, mint a zsebpénz kezelése és beosztása.

– A zsebpénzkezelés egy nagyon alapvető téma, ami évfolyamról évfolyamra visszajön. Nem csak a saját zsebpénzéről, hanem akár a családi költségvetésről is nagyon sokat beszélünk, amelynek ugye maga a diák is egy elég fontos eleme. Nagyon sokat beszélgetünk arról is, hogy milyen spórolási tippeket tudnak ők maguk, ezeket megosztjuk egymással, én is nagyon sokat tudok nekik segíteni ebben. Úgyhogy nagyon sokan mondják azt, hogy, innentől kezdve másképp fogok gondolkodni a pénzről – tette hozzá Rab Titanilla.

Az alapítvány már 10 éve tart pénzügyi edukációs programokat. A diákok a korosztályuknak megfelelő témákkal ismerkednek meg, az ismereteket pedig minden esetben a gyakorlatok során szerzett élményekre alapozzák.


Tovább az archívumra