Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rengeteg a terv

Rengeteg a terv

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Többek között a Mátraháza és Kékestető közötti kabinos felvonó tervéről, valamint a Kékestetői Stresszoldó park létrehozásáról is szó volt a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment tegnapi közgyűlésén. Rengeteg fejlesztési tervvel készültek a TDM tagjai, így azon túl, hogy elfogadták a jövő évi költségvetést, előadásokat hallhattak arról, hogy milyen beruházásokat terveznek térségünkben.

Harmadik félévében dolgozik a Gyöngyös-Mátra TDM jelenlegi vezetősége, és a hagyomány szerint most is az egyesület egyik tagjánál tartották legutóbbi közgyűlésüket, amelyen elfogadták jövő évi költségvetésüket és több előadást is hallhattak az érkezők.

– Amikor az elnökségünk elkezdte a munkáját, elhatároztuk, hogy félévente tartunk közgyűlést. Egyrészt többet találkozzanak a tagok egymással és informálisan egy ilyen kis mini konferenciát összehoztunk, hogy minél több információ, ami a Mátrában történt az elmúlt félévben, erről hírt adjunk – mondta Nagy Róbert.

Elsőként Bujdosó Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának igazgatója számolt be arról, hogy valamennyi szakukat megtartották az egyetemmé válás után, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy kineveljék a jövő turisztikában dolgozó szakembereit. Arra kérte a vállalkozókat, hogy a gyakorlati idő alatt figyeljenek rájuk, és tanítsák őket. Ezután a Kékesi Sícentrum helyzetéről kaphattunk információt, a legnagyobb problémának jelenleg a parkoló méretét tartják, ezért több terv is szóba jött a megoldás érdekében.

– Nagyon áldásos lenne, és nagyon megkönnyítené Kékesnek, mint turisztikai központnak az életét, hogy ha Mátraházát is be lehetne vonni a parkolásba és onnan a feljutást vagy saját buszokkal, vagy akár egy beülős, vagy kabinos felvonóval meg lehetne oldani – mondta dr. Bene Csaba, a HE-DO Kft portfólió-igazgatója.

Az ország legmagasabb csúcsán nem csak a síelőkre gondoltak, hanem azokra is, akik gyógyulni, relaxálni érkeznek. Egy relaxációs élményparkot és látogatóközpontot hoznának létre.

– Van egy kültéri foglalkoztató rész, ahol különböző ösvényeken keresztül jut el a látogató a különböző élményekhez, amik főként az egészségmegőrzésnek a prevencióját szolgálja – említette Eperjesi László, a gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Itt helyi termelők is értékesíthetik portékáikat, így a kereskedelem élénkülését és a turisztikai versenyképesség növelését is el lehet érni. Nagy Róbert elnök egyébként elégedett az idei év teljesítésével, több pályázaton is indultak a tagok és számos beruházás tervét is bemutatták.


Tovább az archívumra