Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ötven felett is aktívan

Ötven felett is aktívan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egészséges Könyvár – Aktív idősödés- ez volt a címe a városi könyvtár programjának, melyen Endrei Judit egykori tévés személyiséggel beszélgetett Molnár Katalin. Az est témája az 50+ fölöttiek egészséges életvitelének és szemléletmódjának kialakítása volt.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Vachott Sándor Városi Könyvtár nagyterme. Endrei Judit pozitív életszemlélete és írásai sok rajongót vonzott. Véleménye szerint a középkorúak többsége krízisként éli meg az idősödés időszakát, pedig ha valaki kellően felkészült erre az időszakra, akkor nyitott a változásra – hiszen kifejezetten pozitív lehetőségnek is tekinthetné azt, hogy a belső erők felszabadulnak, és a személyiség egésze, külső-belső megjelenése hitelesebbé, őszintébbé válik.

– Azt vallom, hogy nem kell megijedni attól, hogy az emberen múlnak az évek. Ezt nagyon természetesen kell elfogadni. Ezen szomorkodni, ettől depresszióba esni, ettől mélyre zuhanni nem érdemes, mert ezen nem tudunk változtatni fogalmazott.

Hozzátette továbbá, hogy olyan átmeneti időszak ez, melyben sokan megkérdőjelezik az életük irányát, esetleg elbizonytalanodnak, elégedetlenek lesznek, ráadásul még az egészségi állapotuk romlásával is szembesülniük kell. A legtöbb embernek ekkor óriási szüksége van a külső támogatásra, szakemberek segítségére, életvezetési tanácsokra. Az előadó elmondta, örömére szolgál, hogy hitelesen képviselheti ezt a szemléletmódot, és hogy mindenütt örömmel fogadják.

– Fontos, hogy ezeket az éveket, évtizedeket az ember aktívan, optimizmussal töltse meg. Ezen dolgozunk mi ezzel a korhatártalanul programmal – világított rá.

Endrei Judit jövőbeni tervei között szerepel, hogy 2 új könyv megírásával örvendezteti meg olvasóit.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
14:54
Gyöngyös 1956 - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:08
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:33
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:13
Világörökség_Lillafüred
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság