Kezdőlap » Hírek - Aktuális » TOP 50 és mesteravatás

TOP 50 és mesteravatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is javultak a cégek eredményei, a húzó ágazat a gépipar. Derült ki a 2015-ös év adatai alapján készült Top 50 kiadványból, melyet az egri Városházán mutattak be. A Heves megye gazdaságát meghatározó cégeket felvonultató könyv, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Heves Megyei Hírlap gondozásában jelent meg. Az ünnepségen ebben az évben 23 új mestert is avattak.

Még mindig a megyei nagyvállalatok erősek, a tavalyihoz hasonlóan, az idén is jó évet zárnak. Kilencedik alkalommal készült el a megye 2015-ben legnagyobb, legeredményesebb vállalkozásait bemutató Heves Megyei Top 50 kiadvány, melyben több értékelési szempontot is figyelembe véve, az idén is dobogós helyen szerepel a Mátrai Erőmű. Az ünnepséget idén az egri városházán rendezték meg, ahol 23 új mestert is avattak.

Ebből kilenc autószerelő és tizennégy kereskedő mestert. Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke a gazdaság pozitív mutatójaként értékelte az új mesterek avatását.

2015 óta a cégeknek, ha tanulót akarnak tartani, legalább egy mesterrel kell rendelkezniük. Mahunkáné Szakály Etelka kereskedő mester elmondta öröm számára a mesterré válás, megérte az erőfeszítést, és kiemelte a tanulók segítését is.

A rendezvényen Pajtók Gábor kormánymegbízott a foglalkoztatás fellendítésére szolgáló Heves Megyei foglalkoztatási paktumokról beszélt, amelyek olyan megyei helyi foglalkoztatási és gazdasági együttműködések, amelyek célja a tartós, piaci alapokon működő foglalkoztatás. A Nyugat –Európában bevált modellt adaptálná hazánk- mondta. Ez annál is inkább fontos, mert a jövőben tovább nőhet a betöltetlen álláshelyek száma megyénkben is.


Tovább az archívumra