Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Verseny az egészségről

Verseny az egészségről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal szervezett Egészséges fiataltól- egészséges jövőt című prevenciós versenyt Dr. Watti Rêzan, szívsebész rezidens, középiskolások számára. A fiatalok kvíz kérdésekre válaszoltak és két kárhelyszínen elsősegélyben részesítették az önkéntes sebesülteket. A szervezésben résztvevők szerint a verseny az első lépése lehet annak, hogy egészségesebben éljenek az emberek felnőttkorban is.

Tesztkérdésekkel indult az első Egészséges fiataltól-egészséges jövőt című prevenciós verseny, amelyet középiskolások számára szerveztek. A vetélkedő kiötlője, Dr. Watti Rêzan szívsebész rezidens folyamatosan tart prevenciós előadásokat fiataloknak a drog, az alkohol, a dohányzás káros hatásairól, most pedig egy versenyen próbálhatták ki magukat a fiatalok ezekben a témákban. Dr. Watti Rêzan azt mondja: ha időben megtanulnak az emberek egészségesen élni, az az első lépése lehet egy jobb egészségügyi rendszer kialakításának.

– Ez is a fő célja a versenynek, hogy ha egészségtudatosabbak a fiatalok, már fiatalkorukban, ahol éppen meg lehet őket fogni, és nem felnőttkorban próbálunk ilyen okosságokat mondani, mert úgyis csak azt gondolják, hogy jó, ezeket már tudjuk, meg hasonlók, hanem fiatalkorban megfogjuk őket, akkor ez később kifizetődik – sorolta.

A szervezésben a Magyar Vöröskereszt is részt vett, hiszen hasonló versenyeket a szervezet is gyakran hirdet. Itt is szükség volt az elsősegély nyújtási ismeretekre, hiszen különböző kárhelyszíneken kellett sebesülteket ellátniuk a középiskolásoknak.

– Egy olyan prevenciós versenynek, amilyen a mai is, ahol a drogmegelőzés, a különböző olyan egészséges életmódhoz tartozó információk, mint a dohányzás, a táplálkozás, a mozgás tartozik, az elsősegélynyújtásnak itt is van szerepe, itt is meg kell, hogy jelenjen – mondta Aradiné Liszkai Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Dr. Watti Rêzan úgy látja: a fiatalok tisztában vannak az egészségtudatos életmóddal és próbálnak is eszerint élni, ám a cél, hogy ez később se változzon. Azt mondta: a következő években is szeretne ilyen versenyeket szervezni, ám akkor már egy szélesebb korcsoport számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság