Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Verseny az egészségről

Verseny az egészségről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal szervezett Egészséges fiataltól- egészséges jövőt című prevenciós versenyt Dr. Watti Rêzan, szívsebész rezidens, középiskolások számára. A fiatalok kvíz kérdésekre válaszoltak és két kárhelyszínen elsősegélyben részesítették az önkéntes sebesülteket. A szervezésben résztvevők szerint a verseny az első lépése lehet annak, hogy egészségesebben éljenek az emberek felnőttkorban is.

Tesztkérdésekkel indult az első Egészséges fiataltól-egészséges jövőt című prevenciós verseny, amelyet középiskolások számára szerveztek. A vetélkedő kiötlője, Dr. Watti Rêzan szívsebész rezidens folyamatosan tart prevenciós előadásokat fiataloknak a drog, az alkohol, a dohányzás káros hatásairól, most pedig egy versenyen próbálhatták ki magukat a fiatalok ezekben a témákban. Dr. Watti Rêzan azt mondja: ha időben megtanulnak az emberek egészségesen élni, az az első lépése lehet egy jobb egészségügyi rendszer kialakításának.

– Ez is a fő célja a versenynek, hogy ha egészségtudatosabbak a fiatalok, már fiatalkorukban, ahol éppen meg lehet őket fogni, és nem felnőttkorban próbálunk ilyen okosságokat mondani, mert úgyis csak azt gondolják, hogy jó, ezeket már tudjuk, meg hasonlók, hanem fiatalkorban megfogjuk őket, akkor ez később kifizetődik – sorolta.

A szervezésben a Magyar Vöröskereszt is részt vett, hiszen hasonló versenyeket a szervezet is gyakran hirdet. Itt is szükség volt az elsősegély nyújtási ismeretekre, hiszen különböző kárhelyszíneken kellett sebesülteket ellátniuk a középiskolásoknak.

– Egy olyan prevenciós versenynek, amilyen a mai is, ahol a drogmegelőzés, a különböző olyan egészséges életmódhoz tartozó információk, mint a dohányzás, a táplálkozás, a mozgás tartozik, az elsősegélynyújtásnak itt is van szerepe, itt is meg kell, hogy jelenjen – mondta Aradiné Liszkai Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Dr. Watti Rêzan úgy látja: a fiatalok tisztában vannak az egészségtudatos életmóddal és próbálnak is eszerint élni, ám a cél, hogy ez később se változzon. Azt mondta: a következő években is szeretne ilyen versenyeket szervezni, ám akkor már egy szélesebb korcsoport számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság