Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utcát neveztek el Kiss Péterről

Utcát neveztek el Kiss Péterről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2017-es költségvetési koncepció első fordulós tárgyalásával kezdődött a jövő évi büdzsé tervezése Gyöngyösön. A város képviselő-testülete novemberi ülésén a helyi adórendelet módosításáról, pályázatokról és támogatásokról is döntött, a sportcsarnok utcáját pedig Kiss Péterről nevezte el.

A képviselő-testület első fordulóban tárgyalta a város 2017-es költségvetésének koncepcióját, amely a jövő évi büdzsé tervezésének főbb szempontjait tartalmazza. A tervezet szerint az önkormányzat fenn kívánja tartani a megfontolt és takarékos gazdálkodást, keresve és kihasználva minden lehetőséget, amely külső forrás bevonását eredményezheti. Néhány konkrét kötelezettségvállalást is elfogadott a grémium, amely támogatta többek között az idei, szilveszteri tűzijáték megrendezését is.

Az önkormányzat 2017-ben nem emeli a helyi adók mértékét, két ponton azonban módosította a helyi adókról szóló rendeletét. A 70. életévüket betöltött gyöngyösi lakosok továbbra is mentesülnek az adó megfizetése alól, ezentúl azonban nem csak arra az ingatlanra érvényesíthetik a kedvezményt, amely a lakcímkártyájukban szerepel. Így azok is részesülhetnek az adómentességben, akik egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt segítségre szorulnak, s a gyermeküknél laknak, vagy akik valamilyen bentlakásos otthonban részesülnek ellátásban. Szintén változás, hogy a vállalkozások a korábbi egymillió helyett hárommillió forintig rendelkezhetnek a helyi iparűzési adójuk meghatározott célra való felajánlásáról.

Döntöttek a Fecske Úti Tagóvoda felújításáról is. A testület még februárban különített el mintegy tizenhárommillió forintot a Fecske Úti Tagóvoda felújítását célzó pályázat önerejének biztosítására. A pályázaton az önkormányzat nem nyert, ezért most a testület úgy döntött, hogy az önerő összegéből a felújítások arányos részét végezze el az önkormányzat. A konyha felújítását és eszközbeszerzést is tartalmazó fejlesztés megvalósításával a Városgondozási Zrt.-t bízta meg a grémium.

A testület még októberben döntött arról, hogy pályázni kíván a Jedlik Ányos Terv keretében három elektromos töltőberendezés kialakítására. Most a helyszínekről döntöttek a képviselők. Az elektromos üzemű gépjárművek töltésére alkalmas úgynevezett C típusú rapidtöltő – amelynek töltési ideje tizenöt perc – a 3-as számú főúton található MOL töltőállomás mögött, a Ringsted úton lesz majd, míg a lassabb – mintegy ötvenperces – töltési időt biztosító állomások egyikét a 24-es főút mentén, a felsővárosi temető környékén, másikát pedig a zsinagóga közelében helyezik el.
A volt honvédségi laktanya területén több utca is név nélkül állt ezidáig, így például annak a közterületnek sem volt neve, amelyről a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvéncsarnok nyílik. Ezt az utcát Kiss Péterről, a Kancsendzöngán tragikus körülmények között elhunyt gyöngyösi hegymászóról nevezte el a testület. A Honvéd utca folytatását illetve a Bethlen Gábor utca folytatását megegyező névvel látta el a testület.

A képviselő-testület úgy döntött, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a város lámpatesteit LED-es világítótestekre cserélje le. A mintegy 4000 lámpatestet érintő beruházás jelentős energiamegtakarítást eredményezne. A továbbiakról a tervezés után dönthet majd a grémium.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság