Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Díszben a karácsonyfa

Díszben a karácsonyfa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A katasztrófavédelem, valamint a Dobó úti Tagóvoda segítségével feldíszítették Mindenki Karácsonyfáját Gyöngyösön a Hanisz téren. Bár az Adventi vásár idén a Főtér másik végére költözött, a városvezetés 2014-ben döntött arról, hogy az erdők védelme érdekében nem vágnak ki több fát az ünnepekre, és a Szent Bertalan Templommal szembeni 25 méter magas mamutfenyőre kerülnek a karácsonyi díszek. Az adventi programok a Főtéren egészen december 18-ig tartanak.

25 méter magasról engedik le a fényfüzéreket a tűzoltók, így kezdődött Mindenki Karácsonyfájának díszítése a Hanisz téren. Most harmadik alkalommal díszítették fel az élő mamutfenyőt, idén a Dobó Úti Tagóvoda gyermekei segítségével.

– Részben a környezetvédők meg a zöldek mondják, hogy ne nagyon pusztítsuk az erdőt, igazuk van, bár mindig olyan fát használt a város, amelyet lakosok ajánlottak fel, vagy az erdészet, amit mindenképpen ki kellett volna vágni, vagy a házak mellől, vezeték alól, de hát azt gondolom, ez így szebb, biztonságos, mert nem kell attól tartani, hogy esetleg viharba kidől – mondta Hiesz György polgármester.

A Mindenki Karácsonyfájának díszítését nagyon élvezték az ovisok, több saját készítésű díszt is magukkal hoztak, hogy azokkal ékesítsék a mamutfenyőt. A gyerekek azt is elmondták, szerintük mitől szép egy karácsonyfa.

A Főtéren az adventi programok egészen december 18-ig tartanak, most hétvégén pénteken,szombaton és vasárnap is érdemes lesz kilátogatni a Főtérre.

– December 10-én szombaton 1 órától tepertősütő és forralt bor készítő verseny lesz a Főtéren, négy órától a Háromszék zenekar interaktív gyermekműsora, Szepesházy Dóri műsora, és Gájer Bálint adventi műsora látható majd a színpadon. December 11-én vasárnap pedig a harmadik gyertyagyújtásra kerül sor – sorolta Réde Zsanett kulturális programszervező.

A karácsonyfa díszítésében az idén is segítettek a gyerekeknek a városvezetők is. A főként aranyba és fehérbe díszített fát jövő hét pénteken is meg lehet csodálni a Városi ünnepségen, amikor a Szent Bertalan Templomban műsorral, majd a karácsonyfánál gyertyagyújtással kívánnak minden gyöngyösinek békés ünnepeket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor