Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyetemi nyílt nap

Egyetemi nyílt nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyetemmé válás utáni első nyílt napját szervezte meg az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa. A szakokat, szakköröket és különböző szolgáltatásokat bemutató rendezvényre azokat az érettségiző, vagy mesterképzésre jelentkező fiatalokat várták, akik a legnagyobb vidéki egyetem hallgatói szeretnének lenni.

Minden információt megtudhattak a leendő diákok a Pénzügy és számvitel alapképzési szakról a tőzsdei szimulációs teremben. Előadásokkal, és a szakokról, campusokról és szakkörökről szóló standokkal várta az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa nyílt napján a leendő diákjait. A négy campussá bővült egyetem első nyílt napja több okból is aktuális.

– 2017-ben megváltozik a szakstruktúra. Jó néhány szak kikerült a felsőoktatás rendszeréből, helyettük újabbak is érkeztek, tehát nagyon fontos az idén érettségiző diákoknak tudni, hogy ha a tavalyi felvételi tájékoztató alapján szeretnének szakot választani, akkor az már lehetséges, hogy nem aktuális – figyelmeztetett Kalóné Szűcs Erzsébet megbízott oktatási igazgató..

A nyílt napon nem csak az alapszakokat, hanem a mesterképzéseket is bemutatták a fiataloknak, akik 2017. február 15-ig nyújthatják be jelentkezésüket a legnagyobb vidéki egyetemre. Mivel az egyetemmé válás óta ez az első nyílt nap, több olyan újdonságot is megtudhattak a fiatalok, amelyek már érinthetik őket a jövő tanévtől.

– Új specializációkat indítunk a különböző helyszíneken azonos alapszakokon belül, illetve pedagógus képzésben, ami három helyszínt érint, Sárospatak, Eger és Jászberény viszonylatában pedig szeretnénk a műveltség területekkel egy új vonzó erőt tenni a hallgatóinknak, különböző városok között, gyönyörű városok között tudnak mozogni – tette hozzá Kalóné Szűcs Erzsébet.

Mindezt úgy tehetik meg, hogy ugyanahhoz a közösséghez tartoznak, ezért is egyedülálló az intézmény az országban-tette hozzá a megbízott oktatási igazgató. Aki ezen a nyílt napon nem tudott részt venni, 2017. január 25-én bepótolhatja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság