Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöld szálloda

Zöld szálloda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Zöld Szálloda minősítést viselheti a Hotel Sástó 2017-2018-as évben. Szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosított papír felhasználás, a geotermikus és a napenergia felhasználása. A minősítés a vezetőség környezettudatos hozzáállásának köszönhető.

Bár a Mátrában most inkább a fehér színek dominálnak, egy éven keresztül viselheti a Zöld Szálloda minősítést a Hotel Sástó. Az elismeréshez persze a hotel környezetében lévő növények színének van a legkevesebb köze. A bíráló bizottság a környezettudatos gondolkodást vizsgálta.

– A mi esetünkben szerintem az volt az egyik legnyomósabb ok a pályázat megnyerésével kapcsolatban, hogy mi nagyon kevés fosszilis energiát használunk. AZ energiafelhasználásunknak 5-8 százaléka a gáz, a többi az hőszivattyúval nyert geotermikus energia és napkollektor biztosítja a többi energiát – sorolta Palik Tibor.

A szálloda vezetősége nem csak ezen a területen figyel a környezettudatosságra.

– Egy hulladékszigetet alakítottunk ki, ahol külön gyűjtjük a különböző hulladéktípusokat, de pl. használt elemgyűjtőt is felállítottunk a vendégek részére. De mondhatom azt is, hogy a szálloda újrahasznosított papírral dolgozik már évek óta – árult el további részleteket a tulajdonos.

A Hotel Sástó az önálló szálloda kategória nyertese lett. Olyan szállodákat utasított maga mögé, mint az Airport Hotel Budapest vagy a Castellum Hotel Hollókő. Az intézmény 2018. december 31-ig viselheti a minősítést.


Tovább az archívumra