Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiadta a narancsszínű – majdnem a legmagasabb fokozatú – riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat

Kiadta a narancsszínű – majdnem a legmagasabb fokozatú – riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiadta a narancsszínű – majdnem a legmagasabb fokozatú – riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a délelőtti várható vihar miatt az ország több régiójának területére, így az Észak – magyarországi régiójára is.

Térségünkben a reggeli órákban még borult, viharos szél jelezte a heves esőzést, ezért az országos meterológiai szolgálat kiadta a narancsszínű riasztást.

Kora délutánra nálunk is csak csendesen esett, így a teljes Dunántúlra, valamint a közép – és észak magyarországi térségre citromszínűre változtatták a riasztást. Ez annyit jelent, hogy zivatar és viharos széllökés kialakulhat intenzív esővel vagy jégesővel.

A helyi tűzoltóság felkészült a felmerülő problémák elhárítására. A zivatarban rövid idő alatt, viszonylag kis területen sok csapadék esik, ez elöntheti a pincéket. – legtöbbször ehhez vagy a viharos szél miatt kidöntött fákhoz hívják a tűzoltókat. – mondta el híradónknak Tóth József gyöngyösi tűzoltóparancsnok. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a gyorsan jött zivatar elől a szabadban tartózkodók ne meneküljenek öreg, korhadt fa alá, mert nagy a veszélye annak, hogy villám csap a fába, vagy a heves szél ki is csavarhatja a földből.

A meterológiai szolgálat információi alapján éjfélig kiadott figyelmeztetés szerint az országban estére többfelé várható majd heves vihar. Feltehetően a közép-dunántúli, az észak-alföldi és a közép-magyarországi régiókra is kiadják majd ismét a narancsszínű riasztást.

Hliva Éva .


Az Aktuális napi hírei (2009-05-19 )

Tovább az archívumra