Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ösztöndíjjal segít a város

Ösztöndíjjal segít a város

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Havi negyvenezer forintot is kaphat az a gyöngyösi fiatal, aki a gyöngyösi önkormányzat által alapított ösztöndíj-programban vesz részt. A helyi képviselő-testület csütörtöki ülésén döntött az ösztöndíj-rendszer alapításáról, a támogatásért cserébe azt várják, hogy a hallgató három éven át az önkormányzatnál vagy annak valamilyen szervezeténél vállaljon munkát.

A gyöngyösi képviselő-testület januári ülésén döntött egy új, önkormányzati ösztöndíj-rendszer létrehozásáról, amellyel Gyöngyösön élő diákok felsőoktatási tanulmányait kívánja támogatni. Az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusán, valamint más hazai felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók legfeljebb havi negyvenezer forintos támogatásban részesülhetnek. Egy szemeszterben legfeljebb öt hallgató támogatását vállalja az önkormányzat azzal a feltétellel, hogy a BA vagy MsC képzés elvégzését követően az ösztöndíjas hallgatók a képzés időtartamával megegyező ideig az önkormányzatnál vagy annak cégeinél, intézményeinél vállalnak munkát. Az ösztöndíjas képzések között pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment, valamint számos mérnöki képzés szerepel, de védőnő hallgatók is részesülhetnek támogatásban.

A képviselők hosszan tárgyaltak a 24-es számú főút gyöngyösi szakasza közlekedésfejlesztésének terveiről. A grémium elé került tanulmány négy helyen tervezi jelzőlámpás gyalogátkelőhelyek kialakítását: a Mérges úton, a Than Károly utcánál, a Török Ignác utcánál és az Erzsébet királyné utca előtti szakaszon szabályozná újra a gyalogosforgalmat jelzőlámpák kialakításával. A testület végül nem szavazott az előterjesztésről, úgy döntöttek, hogy a tervek alaposabb tanulmányozása után, a februári ülésen térnek vissza a kérdésre.

A testület egy évvel meghosszabbította a gyepmesteri telep működtetésére vonatkozó megállapodását az Új Nap Egyesülettel, amely így 2018 március végéig látja el a feladatot. Az egyesület beszámolójából kiderült, hogy 2016-ban új kennelek kialakításával megduplázták a telep kapacitását, és a következő évben újabb fejlesztéseket terveznek.


Tovább az archívumra