Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diáktanács

Diáktanács

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta idei első közgyűlését a Városi Diáktanács. Az ülésre minden iskolából két képviselőt vártak, akikkel megosztották az elnökségi ülésen elhangzottakat, és közösen vitatták meg az idei évre tervezett programokat, terveket és az elnökválasztás szabályait. A GYVDT az idei évre is rengeteg programot tervez, már készülnek többek között a városi diáknapra, a 24 órás vetélkedőre, és az önkéntes napra.

Általános és középiskolák Hallgatói Önkormányzatának tagjai jelentek meg a Városi Diáktanács idei első közgyűlésén. Miután az elnökség már ülésezett, ideje volt a tagokkal is ismertetni a tervezett 2017-es programokat, és alapszabály módosításokat.

– Egy önkéntes napot szeretnénk szervezni tavasszal, azt szeretnénk eldönteni, hogy mi legyen, illetve már el kell kezdeni készülni az áprilisi 24 órásra, nagy valószínűséggel lesz ismét 24 órás vetélkedő, annak is a háttérmunkáját gyakorlatilag a GYVDT végzi, az alapszabályzatban is tervezünk módosítani, az elnökválasztással kapcsolatosan – mondta Spisák Bence, a diáktanács elnöke.

Több diáktanács tag idén ballag a középiskolákból, így azt szeretnék, hogy az egyetemisták a következő években is részt vegyenek a GYVDT életében. A Diáktanács egy Diákkártya létrehozását is tervezte rengeteg funkcióval, most azonban egy modernebb megoldást alkalmaznának.

– Lehet, hogy a kártyarendszer elavult, most egy alkalmazás kidolgozásán foglalatoskodunk, de ez hosszabb távú terv, mert több mindent szeretnénk hozzákapcsolni, mint egy ilyen bankkártyaszerű, tehát pontokat lehessen rá gyűjteni, meg ez a tagságnak is az egyik szimbóluma legyen, tehát ez egy hosszabb folyamat, de ezt is folyamatosan csiszolgatjuk – sorolta Spisák Bence.

A közgyűlésen több általános iskolával megegyeztek a tagok, hogy ellátogatnak az intézményekbe, hogy még több iskolás megismerhesse a munkájukat.


Tovább az archívumra