Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városmarketing

Városmarketing

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a városmarketing készítésének első szakasza. A Fidesz-frakció úgy döntött, hogy a rendelkezésére álló forrásból egy egységes városarculat kidolgozásával növelné a város és a térség imázsát valamint turisztikai vonzerejét. A szakmai munka első szakaszában az itt és a környéken élők segítségét is kérik, a város, a TDM valamint a várostérség Fejlesztő Kft. honlapján megtalálható kérdőív kitöltésével bárki hozzájárulhat az eredményes munka elkészítéséhez.

Mi jut először eszébe Gyöngyös nevének hallatán, és mire büszke leginkább Gyöngyösön? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várja a válaszokat a több honlapon megtalálható kérdőívben a Fidesz-frakció, amely a rendelkezésére álló források jelentős részével növelné a város imázsát és turisztikai vonzerejét.

– A belföldi turizmus élénkítésre szeretnénk rámenni, szeretnénk egy kicsit Gyöngyöst és a Mátrát még ismertebbé tenni. Ennek a lépcsőnek egy új városmarketing, egy új városarculati kézikönyv elkészítésének az első lépcsőfoka lesz egy településkutatás – mondta dr. Tatár László alpolgármester.

24 kérdésre a helyiek válaszát várják, de ezenkívül megkérdezik a turizmusban érdekelt feleket és azokat a turistákat, akik Budapestről, Debrecenből, Kecskemétről, Gyuláról, Veszprémből, illetve Győrből érkeznek, hiszen ezekről a településekről jön hozzánk a legtöbb belföldi vendég. A kérdőíveket február közepéig lehet kitölteni, ezután következik a munka második szakasza, amelyben a veszprémi Pannon Egyetem szakértő csapata vállal szerepet.

– Egy városarculati kézikönyvben, egy Főtér átalakításának javaslata, homlokzati javaslatok, reklámtábláknak a kivitelezése, tehát ebbe nagyon sok minden belefér akár, ez többlépcsős folyamat, ez júniusig fog menni ez a folyamat – sorolta az alpolgármester.

A munka négy fázisa, a felmérés, a helyzetelemzés elkészítése, a javasolt marketingfejlesztések, valamint a javasolt reklámfejlesztések összességében közel 10 millió forintba kerülnek. A városmarketing elkészítése után azonban látványban is sokat változhat a városunk.


Tovább az archívumra