Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Béremelésekről döntöttek

Béremelésekről döntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Köztisztviselők illetménykiegészítéséről és a vezetői illetmény pótlékokról tárgyaltak soron kívüli ülésen Jászárokszállás képviselői. A testület tagjai döntöttek a polgárőrség támogatásáról is.

A kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum emelése, a különböző közalkalmazotti ágazati pótlékok bevezetése, illetve az a tény hogy a köztisztviselők illetményalapja 2008 óta változatlan, jelentős bérfeszültséget okoz a köztisztviselők és az intézményeikben foglalkoztatott közalkalmazottak között – mondta Dr.Gábris Emese jegyző. Központi béremelésre nem számíthatnak, mivel a kormány egyértelműen az önkormányzatok hatáskörébe utalta vissza a köztisztviselői bérek rendezését – tette hozzá a jegyző.

A polgármesteri hivatalnál dolgozó köztisztviselőknek egységesen 15 százalékos illetménykiegészítést javasolt a jegyző. Az osztályvezetői besorolásban dolgozóknak, alapilletményük 5 százalékát javasolta vezetői pótlékként.

A felsőfokú végzettségűeket 225-235 ezer Ft közötti bérrel sorolják be az emelést követően. Ez éves szinten átlagban 10 millió Ft-os kiadást jelent- tette hozzá a polgármester. A testület indokoltnak tartotta, és elfogadta az előterjesztést. A képviselői tiszteletdíjakat 10 százalékkal emelték, és az intézményvezetői pótlékokat a maximálisan adható 500 százalékra, azaz havi 100 ezer forintra emelték. A polgárőrség támogatását is megszavazták a döntéshozók.


Tovább az archívumra